dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlUitgelichtOp De Man AfOp De Man Af | Coen Maertzdorf (De Treffers): 'Een dag voor...

Op De Man Af | Coen Maertzdorf (De Treffers): ‘Een dag voor vertrek kreeg ik geen toestemming voor een proefperiode bij Middlesbrough’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In deze aflevering  komt Coen Maertzdorf, de aanvaller van De Treffers aan het woord.

Naam:
Coen Maertzdorf

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Ik ben begonnen in de jeugd van RKPSC in Pannerden. Daarna speelde ik vanaf mijn achtste tot mijn twintigste bij De Graafschap. Vanuit Doetinchem maakte ik de overstap naar De Treffers waar ik komende zomer start aan mijn achtste seizoen bij deze club.

Favoriete positie:
Rechtsbuiten

Wat doe je naast het voetbal?
Ik ben Persoonlijk begeleider voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en zware gedragsproblemen.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
uitslapen, voetbal kijken met vrienden of lekker uit eten met mijn vriendin.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Dat zijn er meerdere. Met de A1 van De Graafschap speelden we de laatste wedstrijd in de Eredivisie A junioren tegen Ajax die toen kampioen konden worden. Nick de bondt speelde toen bij Ajax en die is inmiddels een goede vriend van mij. Wij speelden thuis op een uitverkocht sportpark. De harde kern van Ajax kwam ook op deze wedstrijd af en zorgde voor een mooie sfeer. Wij kwamen 1-0 voor en hielden het tot de 85e min op 1-1. Victor Fischer maakte toen een paar minuten voor tijd de 1-2 en toen kwamen alle supporters van Ajax al op het veld. We hebben daarna niet meer gevoetbald haha. Daarnaast was mijn debuut voor de Graafschap een moment waar ik met warme gevoelens naar terug kijk.

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
In de jeugd met De graafschap was dat in de wedstrijden tegen Memphis Depay bij PSV en Hakim Ziyech bij SC Heerenveen . Het was niet nodig om veel verstand van voetbal te hebben om toen al te kunnen zien dat deze spelers uitzonderlijke talent hadden.  Als ik kijk naar mijn positie op het veld nu en wie ik vaak tegenkom in de competitie vind ik Jordy Strooker en Manuhutu goeie linksbacks.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Mijn debuut in het eerste elftal van De Graafschap en toen ik in 2018 speler van het jaar werd bij De treffers.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Op mijn veertiende heb ik een zwaar ongeluk gehad met zwaar hoofdletsel waardoor ik ook drie dagen in coma heb gelegen. Uiteindelijk ben ik wonder boven wonder helemaal hersteld. In totaal kon ik drie kwart jaar toen niet voetballen. Verder kon ik toen ik twintig jaar was op stage naar Middlesbrough. Alles was al geregeld, maar de dag voordat ik zou gaan vliegen kreeg ik geen toestemming van De graafschap omdat de kans toen aanwezig was dat ik basis zou gaan spelen in het eerste van De graafschap. Stage uiteindelijk afgezegd en De Graafschap haalde een nieuwe speler voor mijn positie. Heb de mensen die daar toen over gingen het lang kwalijk genomen.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Uitslapen, rustig ontbijten. Op tijd naar de club. Beetje andere uitslagen in de competitie volgen. Voor de wedstrijd lekker muziekje op in de kleedkamer en toeleven naar de wedstrijd. Geen bijzondere dingen.

Bijgeloof?
nee.

Favoriete scheidsrechter:
Sander de Brito Roque

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Met Jan Vreman had ik een fijne band bij De Graafschap. Bij De Treffers ook altijd goede relatie gehad met Anton Janssen en ook met huidig trainer Jan de Jonge.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Dat was toch wel een paar weken geleden toen Boy van de Beek uit ons team Tjeu Langeveld te pakken had. Tjeu heeft best wel een grote mond voor een jonge speler dus die moest een keer de pineut zijn. Boy heeft hem naar het sportpark laten komen in het pak van De Treffers voor een interview met de krant. De Treffers werkte hierin mee en ze hadden ook een camera geregeld waardoor het er ook serieus uitzag. Tjeu kreeg allemaal bijzondere vragen en de interviewer, die een vriend van Boy was, heeft hem ook nog zo ver gekregen om een paard na te doen. Boy zat in het pak van de mascotte. Tjeu keek flink raar op toen hij Boy hier uit zag komen haha.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Lust alles wel.

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Broederliefde, Kevin dat soort artiesten. Verder voor de wedstrijd vind ik het wel lekker als er wat hardere techno opstaat.

Wat was je slechtste vak op school?
Dat moet Wiskunde zijn geweest.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Zou ooit nog wel een keer naar Boca juniors in Argentinie willen gaan.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Op de Vijverberg en in de Tweede Divisie kom ik graag bij IJsselmeervogels of Spakenburg. Mooie complexen, alleen jammer van het kunstgras.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen
Ik kies hier toch dan maar voor iemand die ik ken. Als ik met Frenk Keukens (kozakken boys) zou gaan dan weet ik in ieder geval een ding zeker en dat is dat het niet saai wordt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD