zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Lienden haalt zeer omstreden Van Kouterik binnen

FC Lienden haalt zeer omstreden Van Kouterik binnen

FC Lienden heeft Johan van Kouterik aangetrokken om de club onder meer te ondersteunen bij de licentie-eisen van de KNVB. De aanstelling van Van Kouterik is opmerkelijk, omdat de voormalig voorzitter van VVA’71 de afgelopen twee jaar een zeer dubieuze staat van dienst heeft opgebouwd. Dit is voor Lienden geen reden om niet met hem in zee te gaan, zo meldt De Gelderlander.

VVA dobbert inmiddels in de vierde klasse

VVA’71 vloog het afgelopen decennium omhoog tot de Hoofdklasse, maar zoals bij veel clubs die zo snel komen bleek de val nog groter. De club kreeg onder meer een zeer grote naheffing van de Belastingdienst. Van Kouterik was de spil achter de opmars en werd aangewezen als schuldige voor het faillissement dat volgde. De club uit Achterberg dobbert inmiddels na een herstart onder de naam VVA rond in de vierde klasse.

Opportunist die zich overal doorheen blufte

Ook in het bedrijfsleven ging het goed mis. Van Kouterik was directeur van Permar, deze organisatie voert de Wet Sociale Werkvoorziening uit voor de gemeenten Ede, Barneveld, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Het ging mis bij Permar en er volgde een onderzoek. Uit het rapport van Bureau Berenschot bleek dat Van Kouterik sjoemelde.”Van Kouterik gebruikte extra geld dat bedoeld was voor een reorganisatie van het bedrijf voor reguliere bedrijfsvoering en paste eigenhandig cijfers in rapportages. Voor 2014 alleen al betekende dat een verlies van 1 miljoen euro waar niemand op rekende”, viel er te lezen in het rapport. Vorig kalenderjaar kwam dit alles aan het licht. De Ondernemer schreef hierover het volgende: “Contracten met een waarde van ruim 300.000 euro waar hij mee schermde, bleken niet te bestaan. Het beeld dat ontstaat van de man is dat van een opportunist. Iemand die, zo melden meerdere bronnen, altijd zelf alle touwtjes in handen wilde hebben, zich overal doorheen blufte.”

Geen reden om geen gebruik van zijn kennis te maken

De situatie bij VVA’71 en Permar zijn dus vergelijkbaar, maar voor FC Lienden geen reden om Van Kouterik niet aan te trekken. Hij sluit zich aan bij de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden, zo meldt De Gelderlander en zal de club ondersteunen met de licentie-eisen. Over zijn verleden zegt secretaris Nico Wagenvoort. “Dat is voor ons geen reden om geen gebruik te maken van zijn kennis. Nu we in de Tweede Divisie spelen, komen er veel nieuwe regels op ons af. Met zijn ervaring bij de KNVB kan Johan ons helpen om aan alle eisen te voldoen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD