donderdag, 29 februari 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagOp De Man Af | Bram Eltink (OSS'20): 'Het hoogtepunt van mijn...

Op De Man Af | Bram Eltink (OSS’20): ‘Het hoogtepunt van mijn carrière had vorig seizoen moeten gebeuren’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 21 komt OSS’20-back Bram Eltink aan het woord.

Vandaag belichten we een van de ervaren krachten van OSS’20. Sinds 2018/2019 maakt de 29-jarige back deel uit van de selectie van Bertran Kreekels en maakte hij meteen twee bijzondere seizoenen mee in de Derde Divisie Zondag.

Naam:
Bram Eltink

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
“Op jonge leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij D.V.O.L. uit mijn geboorteplaats Lent. Al snel werd ik gescout door N.E.C. Nijmegen en heb daar t/m de B-junioren gespeeld. Aansluitend heb ik de overstap gemaakt naar FC Den Bosch en heb hier t/m de beloften gespeeld. Mede door een operatie aan mijn enkel hield de droom om in het profvoetbal te komen voor mij op en heb toen de overstap gemaakt naar zondag Hoofdklasser De Bataven uit Gendt. Na twee seizoenen De Bataven heb ik één seizoen voor zaterdag Hoofdklasser Bennekom gespeeld en drie seizoenen voor Tweede divisionist De Treffers uit Groesbeek. Nu voetbal ik alweer drie seizoenen met veel plezier bij Derde Divisionist s.v. O.S.S.’20.”

Favoriete positie:
“Ik heb mijn hele leven linksback gespeeld. Wel is het zo dat we met s.v. O.S.S.’20 weleens 3-5-2 spelen waardoor ik op de linkshalf positie kom te spelen. Ik ben een aanvallend ingestelde vleugelverdediger en bestrijk graag de hele linkerflank. Dat komt met dit systeem goed uit.”

“Als iemand een grap over hem heeft gemaakt in de groepsapp, dan krijgt diegene de volgende training of wedstrijd een stiekem prikje met een dartpijl.”

Wat doe je naast het voetbal?
“Naast het voetbal werk ik bij NCAB Group Flatfield B.V. in Tiel. Wij verkopen de door onze klant op wens gemaakte printplaten. Binnen mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het internationale transport tussen ons bedrijf en onze leveranciers die voornamelijk in China en Hong Kong gevestigd zitten. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het transport van ons bedrijf naar onze eindklanten die wereldwijd gevestigd zitten.”

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
“Op een vrije dag doe ik meestal niet zo veel. Ik ga geregeld naar mijn familie en breng de tijd door met mijn gezin. Ik geniet van tijd doorbrengen met onze dochter Indie die nu 3 maanden oud is. Ook kan ik genieten van een voetbalwedstrijd op tv en speel regelmatig Playstation met vrienden.”

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
“Dat was de bekerfinale met De Bataven tegen DOS’37. Deze goedbezochte wedstrijd met zo’n sfeer is mooi om te spelen. Met de winnende vrije trap aan het einde van de wedstrijd blijft dit toch altijd wel een speciale wedstrijd met een mooie afsluiter.”

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
“Met zowel N.E.C. als FC Den Bosch speelden we destijds altijd in de hoogste divisies van Nederland. In dat seizoen heb ik tegen veel jongens gespeeld die momenteel nationaal en internationaal zijn doorgebroken. De tegenstander die me vooral is bijgebleven is Luciano Narsingh. Destijds de beste buitenspeler van SC Heerenveen en Nederland.”

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
“Het hoogtepunt van mijn carrière had vorig seizoen moeten gebeuren. Helaas gooide Corona roet in het eten en ging het aan onze neus voorbij. Ik ben nog nooit kampioen geworden en vorig jaar besloot de KNVB, ondanks de 17 punten voorsprong, dat we helaas niet mochten promoveren. Ik had graag met sv O.S.S.’20 in de Tweede Divisie willen spelen om ons te vergelijken met de beste amateurploegen van Nederland.”

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
“Dat was het tweede seizoen bij De Treffers toen ik bijna het gehele seizoen langs de kant heb gestaan met een blessure. Na verschillende scans en ziekenhuisbezoeken kwam er een ontsteking aan het SI-gewricht in mijn linker heup aan het licht. Ik heb dat seizoen de eerste en laatste twee wedstrijden mee kunnen doen. De rest van de wedstrijden heb ik dat seizoen vanaf de kant moeten toekijken.”

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
“Dat is iedere week hetzelfde; Ik ontbijt samen met mijn gezin en loop een rondje met onze hond. Daarna drink ik nog altijd een bakje koffie bij mijn ouders en daarna rijd ik naar de club.”

Bijgeloof?
“Nee, ik heb geen bijgeloof. Daar geloof ik niet zo in.”

Favoriete scheidsrechter:
“Dat is Lorenzo Cairo. In de Tweede Divisie & ook in de Derde Divisie heeft Lorenzo veel van mijn wedstrijden gefloten. Lorenzo laat graag doorspelen en is bovendien makkelijk in de communicatie. Ook houdt hij wel van een dolletje, wat ik erg kan waarderen.”

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
“Dat zijn de trainers Arnold Brehler (periode bij De Bataven) & Bertran Kreekels (mijn huidige trainer). Ik heb met veel trainers gewerkt maar mijn voorkeur gaat uit naar trainers waarbij spelers vrij worden gelaten, zowel binnen als buiten het veld. Hierdoor ontstaat vertrouwen en ontwikkel je als voetballer zelfvertrouwen. Al heeft onze huidige trainer Betran Kreekels natuurlijk weinig te klagen gezien de goede resultaten van de afgelopen twee jaar, haha.”

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
“Dat is eigenlijk te veel om op te noemen. Onze teamgenoot Tony de Groot wil nog wel eens een dartpijltje het voetbalveld mee opnemen. Als iemand een grap over hem heeft gemaakt in de groepsapp, dan krijgt diegene de volgende training of wedstrijd een stiekem prikje. Ik stond laatst na een wedstrijd rustig te douchen en voelde iets in mijn rug steken; een dartpijl dus! Verder was bij De Bataven Bart Vermeulen altijd een grappenmaker. Voetbalhumor ten top destijds!”

Wat is je guilty pleasure qua eten?
“Ik ben een makkelijke eter en lust bijna alles. Wat ik erg lekker vind, en wat bovendien een gerecht is wat we thuis wekelijks eten, is rijst met kip of vis.”

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
“Dat is veelal Nederlandse hiphop of Nederlandstalig. Dat ligt maar net aan de sfeer.”

Wat was je slechtste vak op school?
“Dat was Duits. Hier heb ik niet zoveel mee.”

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
“Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt waar we heen zouden gaan. Op zo’n weekend wordt er overdag gekaart, ’s avonds een voetbalwedstrijd bezocht en in de avond en nacht duiken we het nachtleven in.”

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
“In mijn eerste seizoen bij s.v. O.S.S.’20 speelden we in de nacompetitie tegen Quick Boys. Een mooie club met een grote aanhang. Het grasveld is net een biljartlaken en het ligt net achter de duinen. Onder deze omstandigheden zou je elke week wel willen spelen.”

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je eventuele huidige partner uitgesloten) willen?
“Als mijn huidige partner is uitgesloten, dan ga ik het liefst met m’n pasgeboren dochtertje. Vanwege Corona ben ik genoodzaakt thuis te werken en een voordeel hiervan is dat ik veel tijd met haar kan doorbrengen. Dat is iets wat ik dan ook zou kunnen doen.”

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien
#19 Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids
#20 Tom Duindam (FC Lisse): ‘Willem van Zuilen was lyrisch over mijn goal in de kampioenswedstrijd

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD