zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseOJC Rosmalen brengt spanning terug in Hoofdklasse door zege op koploper Baronie(1-0)

OJC Rosmalen brengt spanning terug in Hoofdklasse door zege op koploper Baronie(1-0)

Sfeervol was het ontegenzeggelijk zaterdagavond op Sportpark de Groote Wielen in Rosmalen waar de topper uit de Hoofdklasse Zondag op het programma stond tussen koploper Baronie en achtervolger OJC Rosmalen.
Verschil 6 punten. Bij winst van Baronie zou het kampioenschap de ploeg uit Breda bijna niet meer kunnen ontgaan; bij verlies was de strijd weer open.
Het werd een nipte 1-0 nederlaag voor de ploeg van Jurriaan van Poelje, die daar na afloop niet echt meezat.
“Ik ben trots op mijn ploeg. We hebben optimaal aangevallen tegen een ploeg die zich hoofdzakelijk bezig hield met veel verstoren en vertragen, tempo uit ons spel halen, veel overtredingen maken terwijl ook paal en lat ons in de weg stonden vanavond. Na de snelle openingstreffer moesten wij komen en dat deden we ook. Zij konden in die fase niets anders dan de ballen zo veel mogelijk tegenhouden Dat ze in de tweede helft meer konden aanvallen was het logisch gevolg van ons aanvallend concept waardoor er hier en daar ruimtes ontstonden”.

Jurriaan van Poelje:
Wij worden gewoon kampioen

Komt het kampioenschap door dit verlies in gevaar?
Van Poelje: “Nee joh, helemaal niet. Dit kan gebeuren maar het doet niets af van onze doelstelling voor dit seizoen: het kampioenschap pakken en dat gaan we ook doen.

Bij OJC maakte de 18-jarige Luuk Vogels zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Hij nam de plaats in van de geblesseerde Wouter van der Plas; Baronie miste hun topscorer Jorik Mijnhijmer; vorige week nog goed voor een hattrick tegen Meerssen.

Het was vroeg juichen want na amper 18 seconden was het al raak. Dennis Knuiman brak door op rechts en verraste met een fraai schot Baronie-doelman Michel van Butselaar(1-0).
Hierna was het in het verdere verloop van de eerste helft Baronie dat het beste van het spel had en ook de meeste kansen creëerde. Jason Tjien-Fooh raakte de lat, Noël de Graauw de paal maar OJC hield met kunst en vliegwerk stand.

Na de thee twee ploegen die wat meer aan elkaar gewaagd waren en beide ook kansen kregen. Walid Hassoun raakte de paal terwijl achterin Lex van Dijk een ware spelbreker bleek te zijn voor de Baronie-aanvallers die wel dreigden maar niet echt tot grote kansen kwam in het tweede gedeelte.

Dikke voldoende na puike, foutloze partij 18-jarige Luuk Vogels

En in laatste instantie was er dan altijd nog die 18-jarige doelman Luuk Vogels die een betrouwbare sluitpost bleek te zijn.
Wanneer hoorde je het nieuws dat je zou spelen en waar speel je normaal?
” Vrijdagavond heb ik het gehoord. Ik ben een keeper die normaal uitkomt in OJC O-19, weliswaar meetraint met de selectie en in het verleden twee oefenwedstrijden mee heb mogen spelen in het eerste elftal. Maar dit is toch anders en  ook al gelijk een vuurdoop in een echte topper zoals deze wedstrijd”.
De jeugdige debutant kreeg van iedereen volop complimenten en toegegeven: Vogels keepte een puike, foutloze partij en blijkt een keeper met potentie te zijn”.
Als rapportcijfer kon hij een dikke voldoende noteren.

Willem Leushuis:
De strijd is weer open

Voor Willem Leushuis is de strijd weer helemaal open.” Met nog 11 wedstrijden voor de boeg is er weer van alles mogelijk. We zitten alleen nog met dat vervelende gevalletje bij Orion maar dat is aan de KNVB hoe men dat op gaat lossen. De zege neemt niemand meer van ons af en het is bovendien een revanche voor de destijds geleden nederlaag in Breda, waar we met 3-1 de kous op de kop kregen”.
Een te vroege openingstreffer?
OJC trainer Willem Leushuis:
” Na die treffer werden we wel teruggedrongen door Baronie en konden we in de verdere eerste helft niets anders doen dan ballen tegenhouden. Gelukkig na de thee een wat opener strijd met voor beide teams wat kansen”.

Herman van Diejen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD