maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseOJC 3 punten in mindering na gestaakt duel tegen ORION maar gaat...

OJC 3 punten in mindering na gestaakt duel tegen ORION maar gaat in hoger beroep

Omtrent de reden van het staken van de wedstrijd Orion-OJC Rosmalen in de Hoofdklasse Zondag van 8 maart j.l. lopen de meningen sterk uiteen. Na het bestuderen van alle ingestuurde rapporten nam de KNVB  gisteren de beslissing dat OJC de schuldige was aan het staken en bestraft wordt met 3 punten in mindering. De zienswijze van OJC is echter totaal anders dan wat de scheidsrechter in het rapport schreef vandaar ook dat de nummer 2 van de Hoofdklasse in hoger beroep gaat.

Door deze beslissing neemt met het risico dat bij een nieuwe negatieve uitspraak door ditmaal de tuchtcommissie van de KNVB een hoger straf kan krijgen.

De dienstdoende arbiter van het duel besloot het treffen tussen Orion en OJC definitief te staken omdat hij de veiligheid van de spelers niet meer kon garanderen. Aanleiding van dat besluit waren schermutselingen tussen supporters van de thuisploeg en enkele selectiespelers van OJC, die tussen het Orion publiek op de tribune zaten. Beide elftallen wilden het duel vervolgens al snel weer hervatten, maar dat gebeurde dus niet.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD