woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagMagreb blameert zich, Scheveningen nipt onderuit, Spijkenisse en ODIN'59 winnen

Magreb blameert zich, Scheveningen nipt onderuit, Spijkenisse en ODIN’59 winnen

Welke clubs doen goede zaken in de Derde Divisie zaterdag? Wie waren de doelpuntenmakers en wat gebeurde er verder op de velden? Een overzicht van de wedstrijden die om 14.30 uur begonnen.

Jong Volendam – Magreb’90

De Utrechtse hekkensluiter Magreb’90 stond in Volendam al snel voor een kansloze missie. Binnen tien minuten stonden de Volendamse jongelingen met 2-0 voor. Eerst scoorde Volendam-aanvoerder Gerry Vlak, even later kopte Jordy Hilterman de 2-0 binnen op aangeven van Roy Tol. Na een half uur spelen werd de schade voor Magreb’90 nog groter. Jong Volendam kreeg een strafschop na een overtreding van Renne Donkor. Dylan Mertens benutte de penalty (3-0).

Vlak na de pauze kon Magreb toch toeslaan. Yasin Ouja scoorde van dichtbij. Lang bleef het verschil van twee doelpunten niet op het scorebord staan, want Vlak maakte al snel zijn tweede van de middag en de 4-1 van de wedstrijd. Daarna ging het hard, want Tol maakte ook de 5-1 in de openingsfase van de tweede helft. Na een uur spelen sloeg Volendam opnieuw toe via Hilterman: 6-1. Vlak maakte daarna zijn hattrick compleet uit een penalty en ook Rodney Smorenberg scoorde nog: 8-1.

Scheveningen-Jong Groningen

Scheveningen kon goede zaken doen in de degradatiestrijd, maar kwam in de thuiswedstrijd tegen de beloften van FC Groningen op achterstand. De middenmoter kwam op voorsprong via de Australische international Ajdin Hrustić.

De voetballer, die afgelopen zomer nog bij de Australische selectie zat voor de Confederations Cup, sloeg in de tweede helft opnieuw toe: 1-2. De aansluitingstreffer van Scheveningen kwam te laat, de eindstand was 1-2. Lars Kramer kreeg in de slotfase nog een rode kaart bij Jong FC Groningen.

Spijkenisse-Harkemase Boys

Harkemase Boys won de laatste vier wedstrijden, maar begon niet scherp aan de wedstrijd tegen Spijkenisse. De thuisploeg kwam al na twee minuten op voorsprong via Stefano Gonçalves. Hij scoorde met een afstandsschot. Op enkele kansen voor de uitploeg na, gebeurde er weinig voor rust.

Voor de tweede heft gold eigenlijk hetzelfde, maar aan het einde van de wedstrijd sloeg Spijkenisse nog twee keer toe. Jazzy Adams scoorde twee keer voor de Zuid-Hollanders.

Spijkenisse blijft ondanks de overwinning op de één na laatste plaats in de Derde Divisie, terwijl Harkemase Boys zich ondanks de nederlaag handhaaft op de derde plaats.

VVOG-ODIN’59

Jurjen Dikker zorgde voor een uitstekende start van ODIN’59 op bezoek bij VVOG. De speler van het team uit Heemskerk scoorde al na vier minuten de 1-0 uit een corner. Bij zijn treffer bleef het ook. Na rust waren er nog wel wat kansen voor ODIN om de score verder uit te bouwen, maar dat lukte het uitteam niet.

De middenmoter zou toch tevreden zijn met de drie punten. Door de zege neemt de ploeg verder afstand van de onderste plaatsen. VVOG staat negende na dertien wedstrijden.

DOVO – Spakenburg

De wedstrijd tussen DOVO en Spakenburg eindigde in 2-2. Lees hier het verslag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD