vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsBVV BarendrechtKNVB Beker: Blauw Geel '38 stunt tegen Spakenburg, Barendrecht klopt VVOG

KNVB Beker: Blauw Geel ’38 stunt tegen Spakenburg, Barendrecht klopt VVOG

Voor Spakenburg, VVOG, Spijkenisse, Harkemase Boys en HSC ’21 zit het avontuur in de KNVB beker er reeds op. De Blauwen gingen in Veghel in een bloedstollende wedstrijd onderuit tegen Blauw Geel ’38, terwijl Barendrecht nipt won van VVOG.

Blauw Geel knikkert Spakenburg uit bekertoernooi
Nadat Spakenburg zaterdag met veel pijn en moeite na 24 strafschoppen ADO ’20 van zich afschudde, kende het in Veghel tegen Blauw Geel ’38 opnieuw een zware start. Al vroeg in de wedstrijd blesseerde doelman Daan Huiskamp zich. Hij werd vervangen door Leon ter Wielen. De thuisploeg was in het eerste kwartier de betere ploeg en kwam via een verwoestende uithaal van Serkan Ordu op 1-0 voorsprong. Na een half uur spelen bracht Philip Ties na een combinatie met Oliver Pilon de stand in evenwicht: 1-1. Vlak voor rust kwamen de Blauwen echter opnieuw op achterstand, ditmaal door een te korte terugspeelbal van Tom van der Neut. Dat bood Alexander Mols de kans om de 2-1 te scoren.

Na de pauze bleef Blauw Geel ’38 gevaarlijk en kreeg het kansen op de 3-1. Het werd echter twintig minuten voor tijd 2-2 nadat Oliver Pilon een afgeslagen corner hard inschoot. Spakenburg leek daarna op weg om het duel te beslissen, maar vier minuten voor tijd ging het alsnog mis voor de equipe van coach John de Wolf. Invaller Danny Verbakel tekende voor de 3-2 en knikkerde daarmee de Blauwen uit het bekertoernooi.

Barendrecht nipt voorbij VVOG
Met een kwartier vertraging vanwege fileperikelen nam Barendrecht al voor rust afstand van VVOG. Na enkele grote kansen onbenut te hebben gelaten, maakte Tim Eekman (foto) vlak voor het rustsignaal de 1-0. Na de pauze zette VVOG flink aan en moest Barendrecht alle zeilen bij zetten om de krappe voorsprong te verdedigen. De ploeg van Adrie Poldervaart slaagde daar echter wel in, waardoor het zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker.

Scheveningen na strafschoppen langs Spijkenisse
Op het eigen Houtrust heeft Scheveningen zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De formatie van coach John Blok was tegen Spijkenisse de betere ploeg, kreeg ook de nodige kansen, maar gescoord werd er niet. Ook in de verlenging wisten beide ploegen het net niet te vinden. In de strafschoppenserie bleek Scheveningen echter de meest koelbloedige.


HSC ’21 laat zich verrassen door Zwaluwen

HSC ’21 had het lastig met Zwaluwen, dat kort voor rust brutaal een 0-1 voorsprong nam. De Derde Divisionist uit Haaksbergen probeerde wat af te dwingen en werd een kwartier voor tijd geholpen door een tweede gele kaart voor Zwaluwen-speler Wesley de Heij. Ook met een man meer wist HSC ’21 geen gelijkmaker af te dwingen, waardoor het bekeravontuur er op zit.

Harkemase Boys verliest met strafschoppen van Sparta Nijkerk
Het duel tussen Harkemase Boys en Sparta Nijkerk werd vooraf gegaan door een minuut stilte. De eerste helft die daarop volgde was matig en doelpuntloos. Ook in het tweede bedrijf werd niet gescoord, waardoor er verlengd moest worden op de Bosk. De Harekieten moesten daarin al snel met tien verder, nadat Kevin Mennega zijn tweede gele kaart kreeg. In de tweede verlenging moest echter ook Sparta Nijkerk-verdediger Dennis van der Wal er met direct rood af. In de strafschoppenserie bleek uiteindelijk Sparta Nijkerk de gelukkigste, waardoor de hoofdklasser doorbekert.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD