Volg ons

Derde Divisie

Katwijkse clubs worstelen met derby, Zeeuwse derby Hoek – GOES weer op vrijdag

Katwijkse clubs worstelen met derby, Zeeuwse derby Hoek – GOES weer op vrijdag

Katwijk en Quick Boys zien, net als de gemeente Katwijk, vanavond mogelijk hun zorgen over de geplande derby op 24 oktober voor hen opgelost worden. Clubs en gemeenten deden het verzoek om uitstel, maar vonden geen gehoor bij de KNVB. Waarschijnlijk zorgt de overheid nu dat het duel alsnog niet door kan gaan. Dat lijkt ook het scenario bij de Zeeuwse derby tussen Hoek en GOES, maar mocht die wedstrijd om wat voor reden ook wél gespeeld kunnen worden, dan zal dat niet op 24 oktober zijn.

,,De twee Zeeuwse clubs zijn overeengekomen dat de wedstrijd niet op zaterdag 24 oktober maar op vrijdag 23 oktober zal worden gespeeld. De aftrap is die avond om 20.00 uur”, schrijft de PZC. Afgelopen jaren werd de derby van de derdedivisionisten vaker op vrijdagavond gespeeld.

Katwijk en Quick Boys wilden de derby graag uitstellen omdat in de huidige tijd geen of nauwelijks toeschouwers welkom zijn, waarmee de clubs veel inkomsten mislopen. Katwijk zou ook graag zien dat de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys naar de tweede seizoenshelft wordt verplaatst, stelt voorzitter Mart Vergouwen in het Leidsch Dagblad.

Maandag stemde de KNVB alsnog in met het verzoek van de Spakenburgse clubs om de derby, eveneens op 24 oktober, te verplaatsen na een uitdrukkelijk verzoek van de gemeente, die vreesde voor openbare orde-problemen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie