maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Jong FC Twente wil zich terugtrekken uit Derde Divisie'

‘Jong FC Twente wil zich terugtrekken uit Derde Divisie’

FC Twente overweegt haar beloftenelftal terug te trekken uit de Derde Divisie. Dat meldt TC/Tubantia. Aanleiding is het voornemen van de Enschedese club om komend seizoen haar selecties voor het eerste en tweede elftal in te krimpen.

Beloftencompetitie
De Tukkers zouden volgend seizoen met het Jong-team willen deelnemen aan een nieuwe beloftencompetitie, waar de KNVB op aan het broeden is. Voordeel is dat reservespelers van het eerste dan op maandagavond alsnog wedstrijdritme op kunnen doen. Mogelijk zal de kampioen daarvan in de toekomst promoveren naar de Jupiler League.

73 contractspelers
Jong FC Twente degradeerde vorig seizoen uit de Tweede Divisie en lijkt kansloos om dit seizoen terug te keren. Het team van coach Dennis Demmers staat twaalfde. ,,Trainer en technisch manager Gertjan Verbeek heeft zich vanaf de eerste dag bij Twente verbaasd over het aantal van 73 spelers bij de eerste drie teams van de club. Dat aantal gaat fors omlaag”, schrijft Tubantia.

Gevolgen
Het is nog niet bekend welke gevolgen het terugtrekken eventueel zal hebben voor de Derde Divisie en/of Hoofdklassers.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD