donderdag, 29 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieJong FC Twente trekt zich terug uit Derde Divisie

Jong FC Twente trekt zich terug uit Derde Divisie

Jong FC Twente trekt zich na dit seizoen terug uit de Derde Divisie en zal ook niet verder gaan in de voetbalpiramide. Dat heeft de Enschedese club bekend gemaakt.

Andere weg
Al eerder ging het gerucht dat FC Twente haar beloftenteam wilde terugtrekken. Dat blijkt juist, zo is te lezen op de website van de club. Daar stelt hoofd scouting Evert Bleuming: ,,We slaan met Jong FC Twente een andere weg in. De selectie van onze beloften gaat komend seizoen uit een kleinere groep talenten bestaan en daarbij past de belofencompetitie het best. We willen een kwaliteitsslag maken. Een kleinere selectie van spelers met de potentie die dicht op ons eerste elftal zit, jongens waarmee we meer specifiek en individueel gaan trainen. Kortom een beslissing die kwaliteitsverhogend is en tevens kostenbesparend.”

Opvulling
Jong FC Twente staat momenteel elfde in de Derde Divisie Zaterdag. De plek van de beloftenploeg wordt voor volgend seizoen ingevuld door versterkte promotie in de nacompetitie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD