dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagJong Almere City wint van 'rood' VVOG en pakt periodetitel, puntendeling voor...

Jong Almere City wint van ‘rood’ VVOG en pakt periodetitel, puntendeling voor Spakenburg

Jong Almere City wist zaterdagmiddag in eigen huis beslag te leggen op de eerste periodetitel. De ploeg wist zich terug te knokken van een 0-2 achterstand naar een fraaie zege (4-2) tegen VVOG, dat de wedstrijd eindigde met slechts negen man. Concurrent Spakenburg kwam niet verder dan een puntendeling tegen Jong FC Twente (0-0).

Jong Almere City – VVOG
De ploeg uit Harderwijk kwam na twintig minuten op voorsprong, Frank Hol schoot de bal beheerst achter sluitpost Mike Grim (0-1). Nog binnen het half uur wisten de bezoekers de stand nog een fraaier aanzicht te geven. Vanaf de penaltystip produceerde Pernelly Biya de 0-2. Vijf minuten na deze treffer moest VVOG echter verder met één man minder. Hol trapte na , dit nadat hij eerst zelf neergelegd werd. Deze overtreding betekende een rode kaart voor de eerdere doelpuntenmaker. Het beloftenteam van Almere City profiteerde snel van de nieuwe situatie op het speelveld. In de 36ste minuut bracht Nicky van Hilten de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd, dit na een mooie steekbal van James Efmorfidis (1-2). Vijf minuten later was het laatstgenoemde die nu zelf als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier verscheen (2-2).

In de 61ste minuut moest VVOG zelfs met negen man verder spelen. Jeffrey Snijders kreeg de rode kaart en de daaropvolgende strafschop werd benut door het beloftenteam onder leiding van trainer/coach Ivar van Dinteren (3-2). In de slotfase werd de eindstand bepaald op 4-2 voor Jong Almere City.

Spakenburg – Jong FC Twente
De ploegen konden na iets meer dan vijfenveertig minuten voetbal de kleedkamer opzoeken zonder dat de aanwezige toeschouwers een treffer mochten aanschouwen (0-0). In de zesde minuut van de tweede helft was er plotseling wel opwinding langs de lijn in Spakenburg. De scheidsrechter toonde Phillip Ties de rode kaart vanwege een elleboogstoot die door hem werd gegeven, dit op het moment dat de bal niet in de buurt was van de speler van de thuisploeg. Ook in de tweede helft wist geen enkele speler het net van de tegenstander te vinden waardoor de ploegen het veld verlieten met de eindstand van 0-0.

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD