woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagJohn de Wolf: 'We hebben het tactisch geweldig gedaan'

John de Wolf: ‘We hebben het tactisch geweldig gedaan’

Spakenburg wist zaterdag in eigen huis met 2-1 van Jong FC Groningen te winnen. Dit was echter behoorlijk tegen de verhoudingen in. 

Trainer John de Wolf heeft wel een analyse over de wedstrijd. ,,Het was meer een steekspel dan een enerverend voetbalgevecht. We hebben het tactisch geweldig gedaan. Ik zeg al langer dat we af moeten van die Nederlandse manier van denken in het voetbal. Hadden we hier vol op de aanval gespeeld, dan waren we eraan gegaan”, aldus de oefenmeester tegenover het AD. 

Achterin de boel dicht

Volgens De Wolf is er een reden voor het defensieve spel. ,,Vol druk zetten voorin, daar heb ik nu de ploeg niet voor. Daarom zorgen we er eerst voor dat de organisatie goed staat. We willen wel aanvallen en misschien gaan we dat ook nog doen, maar eerst maar achterin de boel dicht en de punten veroveren.”

Spakenburg staat eerste in de Derde Divisie Zaterdag met zeventien punten uit zeven wedstrijd. Eén punt meer dan Jong Almere City.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD