woensdag, december 7, 2022
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieINTERVIEW | Van afbouwen is geen sprake bij Mark de Vries (Ter...

INTERVIEW | Van afbouwen is geen sprake bij Mark de Vries (Ter Leede)

,,Ik ben niet gekomen om degradatievoetbal te spelen,” zegt Mark de Vries stellig na de eerste oefenwedstrijd van Ter Leede tegen Rijnsburgse Boys. Na vijf roerige seizoenen in de absolute amateurtop van Nederland besloot de 34-jarige doelman om dit seizoen met Ter Leede in de Derde Divisie te gaan spelen. Een bewuste stap terug, de jaren gaan ook voor De Vries zachtjes aan tellen en bij Katwijk was hij lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. ,,Ik heb voor mezelf gekozen,” vertelt hij aan Voetbal247.nl.

,,Ik zou tegen Scheveningen in de basis staan. Die wedstrijd werd afgelast en daarna werd de competitie helemaal stilgelegd.” Het einde van zijn tijd bij Katwijk vertelt misschien wel het verhaal van alle vijf de seizoenen. Alleen het eerste seizoen was De Vries onomstreden. ,,De tijd bij Katwijk was een bewogen periode,” blikt hij terug. ,,Zowel sportief als privé gebeurde er veel in mijn leven. Zo overleed mijn vader in die tijd, maar werden we ook kampioen.” Tussen het verdriet en de vreugde door moest De Vries elk seizoen weer knokken om een plekje onder de lat te veroveren. Telkens werd de concurrentiestrijd nipt verloren, eerst van Ricardo Kieboom en afgelopen seizoen van Boy de Jong. Nu De Vries voelt dat de jaren gaan tellen, wil hij niets aan het toeval overlaten.

Druk
,,Natuurlijk is Ter Leede een niveautje lager en is de druk hier minder dan bij Katwijk, maar ik wil gewoon spelen. Naast het feit dat ik inmiddels 34 ben, hebben we ook nog eens twee jaar stilgestaan vanwege corona. Daarnaast is de Derde Divisie een mooi niveau en staan er ook in deze competitie een aantal mooie wedstrijden op het programma.” In de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys laat De Vries zien dat van rustig afbouwen zeker geen sprake is. Ondanks het enorme krachtsverschil blijft hij zijn defensie coachen en sturen en heeft hij nog een flinke discussie met de scheidsrechter. Na de wedstrijd, die in een 6-0 overwinning voor Rijnsburgse Boys eindigde, valt er echter nog niets zinnigs te zeggen over de kwaliteiten van Ter Leede.

Middenmoot
,,Het is inderdaad nog veel te vroeg om de mogelijkheden in te schatten,” stelt De Vries. ,,Dit was onze eerste oefenwedstrijd en de groep was nog verre van compleet. In de komende weken moeten ons richten op een plan en de poppetjes en dan valt er ook wel een doelstelling aan vast te plakken.” De Vries durft wel in te zetten op een plek in de middenmoot en hoopt vooral dat er een heel seizoen gevoetbald kan worden met publiek langs de lijn. Dat het op de Roodemolen ook neer kan gaan komen op een seizoen puntjes sprokkelen en zweten onderin is iets waar de ervaren doelman niet aan wil denken. ,,Ik ben niet gekomen om degradatievoetbal te spelen,” zegt hij met de felheid van een keeper die nog een jarenlange carrière in het vooruitzicht heeft. De realiteit is echter anders besluit De Vries zijn verhaal. ,,Ik hoop nog een paar jaar mee te gaan, maar ik ga het per seizoen bekijken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS