Volg ons

Derde Divisie

GOES grijpt per direct in binnen technische staf

GOES grijpt per direct in binnen technische staf

Een opvallende ingreep bij GOES. Hoewel naar verwachting nog maanden niet zal worden gevoetbald, vond de clubleiding het wel noodzakelijk om per direct in te grijpen in de technische staf.

De Zeeuwse club heeft per direct afscheid genomen van assistent-trainer Renaldo Jacobs. De club heeft ook al een vervanger gevonden: Gerrit Petersen. GOES stelt meer ervaring in de technische staf te willen en stelde daarom Petersen aan voor de duur van anderhalf jaar. Jacobs kwam afgelopen zomer mee als rechterhand van hoofdtrainer Kevin Hollander (foto). Zij werkten eerder samen bij VC Vlissingen en Walcheren.

“Wij vonden dat Renaldo niet van toegevoegde waarde was in deze rol. Die geluiden kwamen ook vanuit de spelersraad”, zegt Hugo Barends, bestuurslid technische zaken, tegenover Omroep Zeeland. ,,Hij was in onze ogen te passief. Wij vonden dat hij nadrukkelijker aanwezig had moeten zijn. Ook met een weerwoord richting de trainer.” Jacobs is verontwaardigd: ,,Ik baal hiervan. Omdat we na vijf duels nog geen punt hebben en nu komt het over alsof ik de boosdoener ben, terwijl ik alles gedaan heb in dienst van de club en van Kevin. Als ik het op een andere manier had moeten invullen, hadden ze dat moeten aangeven. Dit komt voor mij uit het niets, ik heb nog nooit een gesprek met de club gehad.”

Ook hoofdtrainer Hollander reageert verrast: ,,De club ziet dit als hulpmiddel om betere prestaties te halen. Of ik zelf ook zou opstappen? Het schoot heel even door m’n hoofd, maar het is niet aan de orde”.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie