vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDOVO verslaat Harkemase Boys in zinderende slotfase, Scheveningen pakt drie punten

DOVO verslaat Harkemase Boys in zinderende slotfase, Scheveningen pakt drie punten

DOVO wist zaterdagmiddag de eerste seizoenshelft fraai af te sluiten met een overwinning bij Harkemase Boys, de doelpunten vielen allemaal in de laatste tien minuten (1-2). Scheveningen was op het eigen sportpark te sterk voor het talententeam van FC Twente (1-0). 

Harkemase Boys – DOVO
De eerste grote mogelijkheid was voor de ploeg van trainer/coach Gert Kruys, Quincy Arends schoot echter van dichtbij naast het doel van de tegenstander. Even later moest DOVO-doelman optreden, hij wist een tegentreffer van Mennega te voorkomen. Harkemase Boys kwam in de eerste helft tot nog twee fraaie kansen om op voorsprong te komen, maar men slaagde daar niet in. Jan Hooiveld zag zijn inzet bijvoorbeeld in de 21ste minuut op de paal belanden. De 22 spelers mochten na iets meer dan 45 minuten spelen de kleedkamers opzoeken met de stand van 0-0.

In de tweede helft was het wachten op de openingstreffer van Harkemase Boys. De ploeg kreeg meerdere mogelijkheden, maar slaagde er steeds niet in om doelman Ubbergen te passeren. In de 81ste minuut viel dan toch de eerste treffer van de wedstrijd, maar niet voor de thuisploeg. Bakkenes was vanuit een vrije trap trefzeker (0-1).  Een minuut later werd het duel beslist in het voordeel van DOVO, op aangeven van Bakkenes scoorde Joshua Patrick (0-2). De spanning kwam nog even terug in de wedstrijd nadat Berwout Beimers met een pegel de stand op 1-2 wist te zetten, maar verder dan deze treffer kwam Harkemase Boys niet meer waardoor DOVO er vandoor kon gaan met drie punten.

Scheveningen – Jong FC Twente 1-0
De thuisploeg wist het kalenderjaar 2017 goed af te sluiten op het eigen sportpark. Scheveningen mocht na iets meer dan negentig minuten spelen drie punten bijschrijven. Tim Peters was er in de 61ste minuut verantwoordelijk voor dat de latere eindstand van 1-0 op het scorebord verscheen. Door de zege staat Scheveningen nu op de twaalfde plaats, het wist negentien punten te pakken in zestien wedstrijden. De voorsprong op de nummer vijftien Capelle is nu vijf punten, laatstgenoemde ploeg speelde tot dusver echter twee wedstrijden minder dan Scheveningen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD