woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDoelman Jansema held van Harkemase Boys tegen Jong Groningen, Quick Boys nipt...

Doelman Jansema held van Harkemase Boys tegen Jong Groningen, Quick Boys nipt voorbij hekkensluiter Magreb’90

Harkemase Boys doet goede zaken in de Derde Divisie zaterdag. De Friese ploeg won de uitwedstrijd bij Jong FC Groningen: 2-3. Doelman Erick Jansema pakte een de slotfase een penalty, daardoor stijgt de ploeg van trainer Henk Herder van de achtste naar de vierde plaats. De Groningers zakken door de nederlaag weg uit de top drie. Magreb’90 verloor van Quick Boys. De Utrechtse laagvlieger wist het doel lang schoon te houden, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind: 1-0.

Jong FC Groningen – Harkemase Boys

Al in de vijfde minuut maakte Kevin Mennega de 0-1 voor Harkemase Boys. Na een voorzet van Berwout Beimers kon hij de bal binnenschuiven. Lang op voorsprong stond de uitploeg niet. Tien minuten na de goal schoot Ajdin Hrustic uit een vrije trap raak. Daar bleef het bij voor rust.

Na de pauze scoorden beide ploegen wederom snel achter elkaar. Harkemase Boys kwam wederom op voorsprong, via Henny Bouius. Maar de Groningers maakte het doelpunt opnieuw ongedaan, via David Browne. Hij maakte na een vrije trap van Hrustic de gelijkmaker: 2-2. Daardoor kon het uitteam dus wederom opnieuw beginnen. Jan Hooiveld was het uiteindelijk die de winnende treffer maakte: 2-3. Toch was niet Hooiveld, maar doelman Erick Jansema de grote held. Hij pakte in de laatste minuut een penalty van Joël Donald. Kellian van der Knaap kreeg nog een rode kaart voor zijn overtreding.

Quick Boys – Magreb’90

Hekkensluiter Magreb’90 hield tegen topploeg Quick Boys lang stand. De doelman van de Utrechtse uitploeg Michiel Belhadj moest in de eerste helft wel een paar keer redding brengen, maar hield tot aan de rust toch stand. Quick Boys, dat bij winst naar de derde plaats kon stijgen, kon pas een kwartier voor tijd toeslaan. Yordi Teijsse scoorde uit een strafschop. Door de zege stijgt de thuisploeg naar de derde plek op de ranglijst. Magreb blijft laatste.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD