maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsASWHASWH verslaat concurrent Jong FC Twente, Jong FC Volendam zet imposante zegereeks...

ASWH verslaat concurrent Jong FC Twente, Jong FC Volendam zet imposante zegereeks voort in Almere

In de derde divisie zaterdag boekte ASWH een belangrijke zege. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht won het thuisduel van Jong FC Twente: 2-1. Twee andere belofteploegen in de competitie streden tegen elkaar. Jong Almere City ging onderuit tegen Jong Volendam (0-1). De Noord-Hollanders gaven een imposante zegereeks een goed vervolg tegen de topploeg uit Almere. 

ASWH – Jong FC Twente

Thuisploeg ASWH begon goed aan het duel met Jong FC Twente. Het team uit Hendrik-Ido-Ambacht raakte vlak na de aftrap al de paal en opende even later de score. Jerry Tieleman kopte na achttien minuten spelen raak uit een corner van Mels van Driel. Vlak voor de pauze kwam Jong FC Twente terug in de wedstrijd via een goal met het hoofd van Jari Oosterwijk.

Beelden via ASWH

In de tweede helft drong ASWH opnieuw aan. De Zuid-Hollanders werden gevaarlijk via Kyle Doesburg (foto boven, archief). Hij kreeg eerst een kans en scoorde later de 2-1. Uit een voorzet van David Almeida kopte de aanvaller raak. Het bleek uiteindelijk het winnende doelpunt.

ASWH haalt door de zege Jong FC Twente in op de ranglijst en stijgt naar de elfde plaats met 34 punten uit 26 wedstrijden. De belofteploeg uit Enschede heeft nog wel twee wedstrijden te goed. Het was voor ASWH de eerste overwinning in zes wedstrijden.

Jong Almere City  – Jong Volendam

Jong Volendam kon op bezoek bij Jong Almere City de zevende zege op rij boeken. De uitploeg ging voortvarend van start tegen de nummer drie van de ranglijst, want na een half uur spelen scoorde Rodney Smorenberg de 0-1.

Na rust drong Jong Almere City meer aan, daardoor ontstond er een spannende tweede helft. Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en ging Jong Volendam er met de drie punten vandoor. Door de zege won de Noord-Hollandse belofteploeg voor de zevende keer op rij. De ploeg staat nu op de zevende plaats. Jong Almere City staat derde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD