donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDunoAmbitieuze Anoush Dastgir volgend seizoen trainer Ruitenheer Football Academy O21

Ambitieuze Anoush Dastgir volgend seizoen trainer Ruitenheer Football Academy O21

Vandaag staat te lezen op de website van Almere City FC dat Anouish Dastgir, huidige trainer van Hoofdklasser DUNO (tevens trainer van het Nationale elftal van Afghanistan) benoemd is tot trainer van de Ruitenheer Football Academy O21, waardoor een van zijn grootste wensen in vervulling gaat: Werkzaam zijn in het betaalde voetbal.

Vanaf het volgend seizoen is de intentie dat Dastgir alleen hoofdverantwoordelijk is voor het succesvolle belofte team. Hij richt zich de komende tijd volledig op Almere City FC en de cursus Betaald Voetbal waar hij onlangs is toegelaten.

Dastgir kwam op jonge leeftijd als Afghaanse asielzoeker naar Nederland en begon als voetballer bij GVV ’57 in Grave. Hij doorliep de jeugdopleidingen van N.E.C. en VVV-Venlo en maakte bij de Venlonaren zijn debuut. In meerdere periodes kwam hij uit voor Sportclub N.E.C.. Dastgir speelde in 2015 en 2016 bovendien in totaal zes wedstrijden voor het Afghaans voetbalelftal, het land waar hij sinds 2018 ook bondscoach voor is.

De Nederlandse Afghaan is verheugd om bij Almere City FC aan de slag te gaan: ,,De Ruitenheer Football Academy staat hoog aangeschreven in Nederland en de O21 heeft de afgelopen tijd laten zien waarom het die status heeft verworven. Het wordt het eerste profteam waar ik mee aan de slag ga en ik verheug me op het feit dat ik nu elke dag bezig kan zijn met voetbal.”

Algemeen directeur John Bes: “Anoush heeft op ons een uitstekende indruk gemaakt met zijn bijzondere verhaal en zijn torenhoge ambities. Hij vertegenwoordigt alle kernwaarden van onze club en wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat deze jonge en ambitieuze trainer onze grootste talenten verder ontwikkeld.”

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD