dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieZonneveld op zijn plaats bij AFC: "Betaald voetbal laten varen"

Zonneveld op zijn plaats bij AFC: “Betaald voetbal laten varen”

Patrick Zonneveld kwam afgelopen zomer over van IJsselmeervogels naar AFC, maar het scheelde weinig of hij was teruggekeerd naar het betaalde voetbal. De keeper kreeg na een stageperiode de kans om aan te sluiten bij MVV, maar uiteindelijk tekende hij niet in Maastricht.

Te kort dag om te beslissen

In De Telegraaf blikt hij terug op die periode. “Het ging heel aardig en het beeld was positief. Maar zowel voor hen als voor mij was het te kort dag om een beslissing te nemen. Daarom hebben we ervan afgezien. De droom om nog een keer uit te komen in het betaald voetbal heb ik nu laten varen. Ik ben 28 en richt me op mijn maatschappelijke carrière.”

Niemand had dit van ons verwacht

Zodoende staat hij dit seizoen onder de lat bij AFC. Een heel gelukkige start van het seizoen had hij individueel niet, met onder meer een lelijke ketser tegen VVSB. Toch staat AFC er zeer goed voor na de zege op Spakenburg. “Niemand had dit van ons verwacht. Dat maakt de seizoenstart extra mooi”, zo kijkt hij naar de huidige tweede plaats. De kampioen promoveert naar de Jupiler League en zo zou Zonneveld alsnog in het betaald voetbal kunnen uitkomen. “Dat zou helemaal een mooi verhaal zijn hè. Al weet ik niet of AFC daar op zit te wachten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD