donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagPromotie-degradatieregeling Tweede en Derde Divisie

Promotie-degradatieregeling Tweede en Derde Divisie

De KNVB heeft de promotie- en degradatieregeling bekendgemaakt voor de Tweede Divisie en de Derde Divisie. In vergelijking met de regeling van de afgelopen jaren tussen de Topklasse de Hoofdklasse is het nu een stuk gezonder opgezet. Vanuit de Topklasse degradeerde namelijk jaarlijks bijna een kwart van de clubs. Dat is nu anders.

Avontuur aan gaan

In de Tweede Divisie spelen achttien clubs. De kampioen promoveert naar de Jupiler League en mag daardoor het avontuur aan gaan in het betaalde voetbal. Onderin was het in de Topklasse zo dat van de zestien clubs liefst drie clubs rechtstreeks degradeerden en één club de nacompetitie in ging. Dit is nu veranderd. Er degraderen namelijk maar twee clubs (nummer zeventien en achttien) rechtstreeks, terwijl de nummer vijftien en zestien tot de nacompetitie veroordeeld zijn.

Acht clubs spelen om twee plaatsen

Doordat er maar twee poules in de Derde Divisie zijn in tegenstelling tot de oude opzet met de drie Hoofdklasse-poules is deze opzet mogelijk. De twee kampioenen van de Derde Divisie promoveren namelijk rechtstreeks. De zes periodekampioenen spelen samen met de nummer vijftien en zestien van de Tweede Divisie om twee plaatsen in het hoogste amateurniveau. Deze opzet is er ook aan de onderkant van de Derde Divisie. Twee clubs degraderen rechtstreeks per Divisie, terwijl er ook twee clubs naar de nacompetitie worden gestuurd.

Opzet Promotie- en degradatieregeling Tweede Divisie / Derde Divisie

Tweede Divisie

  • Kampioen promoveert naar Jupiler League
  • Nummer 15 en 16 naar nacompetitie voor behoud
  • Nummer 17 en 18 degraderen naar Derde Divisie

Derde Divisie Zaterdag en Zondag

  • Kampioenen promoveren naar Tweede Divisie
  • Zes periodekampioenen (drie per Divisie) naar nacompetitie voor promotie
  • Nummers 15 en 16 naar nacompetitie voor behoud
  • Nummers 17 en 18 degraderen naar Hoofdklasse

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD