zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagBe Quick 1887 is helder: "Geen spelerscontracten"

Be Quick 1887 is helder: “Geen spelerscontracten”

De discussie rondt het verplicht contracteren van spelers in de Tweede Divisie en Derde Divisie is na de uitspraken van jurist Mirjam Olfers flink opgelaaid. Be Quick 1887 heeft een duidelijk standpunt en bestuurslid Dick Osinga heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat er in Groningen geen enkele speler een contract zal krijgen.

Be Quick staat als een huis

Woensdag werd de nieuwe selectie voor het komende seizoen gepresenteerd. Be Quick 1887 promoveerde naar de Derde Divisie via de play-offs, maar is niet van plan om mee te gaan in de licentie-eisen van de KNVB. De Groningse club zal geen spelers een contract gaan geven en wil zich blijven richten op de zeer sterke jeugdopleiding. Tegenover OOG TV legt Osinga uit dat de club zelf het huidhoudboekje wil regelen en niet door de KNVB. “Be Quick staat als een huis, we zijn uitgeroepen tot de beste jeugdopleiding van Nederland en we zijn een financieel gezonde club.” Verder dan een onkostenvergoeding van maximaal 1.500 euro wil de club dan ook niet gaan.

Discussie hele seizoen door

De opstelling van Be Quick 1887 komt mede door de eerdere ervaring in het betaalde voetbal. “We zijn echt een typische club die door het profvoetbal bijna ten onder is gegaan, maar we zijn er bovenop gekomen.” En als Be Quick blijft weigeren? “We kunnen een aftrek van drie punten krijgen. Of een maximale boete van negenduizend euro, maar ik denk eigenlijk dat de discussie hierover nog het hele volgende seizoen door gaat.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD