zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieZomers Zwoegen #2: ACV verweert zich kranig tegen FC Volendam

Zomers Zwoegen #2: ACV verweert zich kranig tegen FC Volendam

Er is de laatste weken nogal wat gemor geweest over de Derde Divisie zaterdag. Liefst vijf beloftenteams, het vertrek van bolwerken IJsselmeervogels, FC Lisse en Rijnsburgse Boys zorgden voor wat doffe plekjes op de in de basis prachtige divisie vol zaterdagclubs. Want laten we niet vergeten dat de competitie komend seizoen ook wordt verrijkt met twee, misschien wel drie, klassieke voetbalbolwerken in ACV, DOVO en in misschien iets bescheidener mate Spijkenisse.

Voetbalbolwerk is terug
In Assen heerst al jaren een gezonde ambitie om geleidelijk de voetbalhemel te bestormen, zij het uiteraard op amateurniveau. Na het succesvolle en gedegen vorig seizoen is het ACV eindelijk gelukt om zich te plaatsen in de competitie waar het van droomde: de Derde Divisie.

Gesponsord sportpark
Daarin lijkt de formatie van coach Fred de Boer bepaald geen modderfiguur te gaan slaan. Los van het stabiele fundament dat in Assen staat, beschikt de ploeg ook over kwaliteit op het veld. Dat bleek vrijdagavond in de eerste oefenwedstrijd tegen Jupiler League-ploeg FC Volendam. Allereerst kon de club bekendmaken dat het, gelijk menig Eredivisieclub, voortaan op een sportpark met sponsornaam voetbalt, te weten het Catawiki Sportpark. En omdat we deze zomerperiode de verkeerdste niet zijn, melden we tevens de nieuwe broeksponsor die voor de wedstrijd werd gepresenteerd: JanMar.

Brutale voorsprong
Afijn, het voetbal dan. ACV nam na twintig minuten spelen zelfs brutaal een voorsprong op het prachtige biljardlaken waarop gespeeld werd. Een voorzet van Jonah van der Werf werd door Volendammer Erik Schouten in eigen doel gewerkt. Twee treffers van Teije ten Den zorgden er echter voor dat FC Volendam alsnog met een voorsprong kon rusten. Na de pauze bepaalden Luis Pedro en Enzo Stroo de eindstand op en alleszins acceptabele 1-4. En hoewel de voorbereiding pas net begonnen is, mag ACV tevreden zijn over de start.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD