Volg ons

Eerste Divisie

Wiljan Vloet vertrekt bij FC Den Bosch en verlaat voetballerij

Wiljan Vloet vertrekt bij FC Den Bosch en verlaat voetballerij

Wiljan Vloet vertrekt per 1 mei bij FC Den Bosch. De huidige manager voetbalzaken heeft een nieuwe baan buiten de voetballerij gevonden.

Financiële situatie
,,Graag was ik nog jaren verbonden geweest aan FC Den Bosch om de jeugdopleiding verder uit te bouwen. Helaas heb ik moeten concluderen dat de huidige financiële situatie van FC Den Bosch en de beschikbare middelen voor de jeugdopleiding met de ambitie die ik heb het voor mij niet mogelijk maken om de jeugdopleiding te ontwikkelen en uit te bouwen volgens de visie die ik voor ogen heb, waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat”, licht Vloet zijn beslissing toe op de clubsite. Vloet was eerder trainer van de Bosschenaren, coachte tevens Roda JC, Sparta en ADO Den Haag om vervolgens als hoofd jeugdopleidingen aan de slag te gaan bij PSV. Daarna keerde hij terug als trainer bij NEC, werd directeur bij Sparta en was coach bij het Griekse Niki Volos.

Erkentelijk
FC Den Bosch is Vloet dankbaar, stelt directeur Paul van der Kraan: ,,Mede dankzij Wiljan zijn we in staat gebleken om de jeugdopleiding terug te halen onder de vleugels van de Bossche club, hebben we diverse talenten zien doorstromen naar de hoofdmacht en hebben we duurzame samenwerkingen afgesloten met betrokken amateurverenigingen in de regio. Met zijn kennis en ervaring in de voetballerij is hij in staat gebleken om een enthousiast team te formeren dat structuur heeft aangebracht in de jeugdopleiding. Onder aanvoering van Wiljan is er van onderuit een topsportklimaat gecreëerd met een duidelijk zichtbaar DNA, een regionaal gericht karakter en een herkenbare speelstijl. We zijn hem hier zeer erkentelijk voor.”

Discussieer mee!

Meer over Eerste Divisie