dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagWesselink (DVS'33) na bekersucces : 'Het blijft natuurlijk wel een Tweede Divisie-club'

Wesselink (DVS’33) na bekersucces : ‘Het blijft natuurlijk wel een Tweede Divisie-club’

DVS’33 slaagde er dinsdagavond op het eigen sportcomplex in om zich na het nemen van strafschoppen ten koste van Noordwijk te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Trainer Peter Wesselink was vanzelfsprekend blij met het resultaat, maar zag ook tijdens het duel zaken waar hij niet helemaal tevreden over was, zo gaf hij aan toen hij na afloop van de confrontatie verscheen voor de camera van DVS-TV. 

,,Ik vond dat we aan de bal ons niveau niet hebben gehaald, we hebben heel veel ballen in onze onrust naar voren geschoten waarin we normaal gesproken veel meer aan voetballen toekomen. Waardoor je eigenlijk niet onder de druk van Noordwijk vandaan voetbalt en niet dat ze daar nou zoveel gebruik van gemaakt hebben, maar we zijn heel weinig van onze helft afgekomen. Desalniettemin hebben we in de tweede helft twee á drie mooie kansen gehad om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Het blijft natuurlijk wel een Tweede Divisie-club en het blijft een bekerwedstrijd en uiteindelijk gaat het er om dat je in één wedstrijd resultaat haalt en dat hebben we gedaan”, aldus Wesselink tegenover de camera van DVS TV.

Na 120 minuten voetbal moesten strafschoppen de beslissing brengen. Het was niet eenvoudig om heel snel vijf spelers te vinden die achter de bal zouden gaan staan. ,,Er waren er wel een paar die spontaan hun vinger opstaken, maar voor die vierde en vijfde penalty moest ik toch wel even moeite doen, dat ging niet heel gemakkelijk.”

Zaterdag zal er geloot worden voor de eerste ronde van de KNVB Beker. Zoals iedere club zal men ook in Ermelo hopen op een thuiswedstrijd tegen een aansprekende tegenstander. ,,Ik zie ons nog staan vorige seizoen uit bij DOVO toen we Willem II loten. Toen hoopten we dat het door zou gaan maar wisten we eigenlijk al dat het dan zonder publiek zou zijn. Dat is nu helemaal anders natuurlijk. Je hoopt met zijn alleen op een hele mooie loting met een volle bak hier.”

Het gehele interview met Wesselink is te zien door op onderstaande video te klikken van DVS-TV

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD