dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCWessel Boer straalt Italiaanse passie uit en bezorgt HFC de zege tegen...

Wessel Boer straalt Italiaanse passie uit en bezorgt HFC de zege tegen AFC

Koninklijke HFC blijkt een heuse reuzendoder in de Tweede Divisie, De ploeg van Gertjan Tamerus klopte achtereenvolgens Jong Sparta, Katwijk en zondag ook AFC. Het was ditmaal geen hoogstaande wedstrijd, maar tactisch klopte het plaatje bij de thuisploeg 1-0. HFC staat op de gedeeld tweede plaats met HHC Hardenberg en is nu zelf tot reus getransformeerd.

Voorbereiding

Wie afgelopen zomer het oefenduel tussen HFC en AFC zag constateerde een groot verschil tussen verleden en heden. HFC is volwassen geworden en geeft niet meer zo snel kansen weg.

Beide teams startten in hun vertrouwde systeem. De thuisploeg in 5-3-2 en AFC in 4-3-3, met Jordi van Stappershoef op goal in plaats van Patrick Zonneveld.

HFC blijkt anno 2022 opeens wel te kunnen omgaan met het gevaar van Railey Ignacio en is individueel en als collectief gegroeid.

 

Team

,,Wij hebben onverzettelijkheid met Danny Hols, André Morgan, Wessel Boer, Vincent Volkert en Jim Hulleman” zegt Jordy Hilterman. ,,Koen Tros en Gerry Vlak verzorgen de opbouw, Sietse kan je door de lucht en op snelheid aan spelen en ik en Mehmet maken daarom heen onze loopacties.’’

Matchwinner Wessel Boer plantte in de slotfase nog even een knietje in de rug van Kenny Teijsse, die in de basis begon en aan Jordy Hilterman was gekoppeld. ,,Nog even laten zien en voelen dat er maar een ploeg is die vandaag de punten pakt’’, zei Boer.

Goal

Boer scoorde uit een assist van Sietse Brandsma de winnende treffer. Scoren is een van zijn kwaliteiten. Een aantal jaar gelden deed hij dat als middenvelder, maar Gertjan Tamerus zag in Boer een verdediger. In de vijfmansdefensie is hij normaliter de vrije man, tegen AFC was hij de mandekker van Railey Ignacio.

Aanloop

En die zorgde in de voorbereiding nog voor veel gevaar. ,,We hebben er nu voor gekozen om Wessel in de dekking niet tegen hem aan te laten staan, maar bij een luchtduel een klein aanloopje te nemen’’, zei de oefenmeester.

Boer speelde met de passie van een Italiaanse verdediger en toornde met zijn 1.80 meter veelvuldig boven Ignacio uit. ,,Kwestie van goed timen en sprongkracht’’, zei Boer.

,,Ik had ook nog een wens om een keer als matchwinner van het veld te stappen. Ik vertrek aan het einde van het seizoen naar IJsselmeervogels. Het is lekker om in de klassieker tegen AFC de winnende te scoren.’’

Volgelingen

De tactiek om het AFC moeilijk te maken moet in de praktijk wel goed uitgevoerd worden. Een goede trainer heeft ook goede volgelingen nodig.

Dus zetten Sietse Brandsma en Mehmet Yüksel bij een doeltrap van AFC linksbener Robbert Schilder onder druk. ,,Het was de bedoeling om AFC naar rechts te laten uitverdedigen, ook al omdat daar een back stond die linksbenig is’’, zei Brandsma.

Uli Landvreugd had linksback Guus van Weerdenburg op rechts geposteerd. Waar HFC wel hoog druk zette deed het sterrenensemble van AFC dat andersom niet.

Yuksel

Net als vorige week tegen Katwijk bewoog Mehmet Yüksel  slim tussen de linies. ,,Wij weten dat de AFC-verdedigers vanuit het centrum niet graag doordekken. Mehmet kwam voor rust wederom zes keer goed door, maar de voortzetting was niet naar behoren” zei de trainer.

,,Ik heb hem in de rust wat videobeelden laten zien. Hij had Sietse eerder mogen aanspelen. Of Robbert Schilder mogen opzoeken en wat meer lef mogen tonen en van zijn eigen kracht moeten uitgaan. Schilder is 35 jaar en niet de snelste. Mehmet kan nog verbeteren door meer van zijn kwaliteiten uit te gaan.’’

Brandsma

Voorin kwam Sietse Brandsma niet tot scoren en hij viel na de rust ook nog geblesseerd uit. ,,Ik ben in de rust al ingetaped omdat ik door mijn enkel ging’’ zei de aanvaller. ,,Ik denk dat ik volgende week gewoon weer van de partij ben.’’

ASWH

HFC treft dat ASWH dat de ploeg in de heenwedstrijd de nodige kopzorgen bezorgde maar waarin Sietse Brandsma door drie treffers de punten in Haarlem hield.  AFC speelt dinsdag al een inhaalwedstrijd tegen ASWH en komt bij winst weer boven HFC op de ranglijst.

 

Foto Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD