Volg ons

KNVB

Weekendvoetbal: KNVB stuurt alle clubs en spelers enquête over zaterdag- en zondagvoetbal

Weekendvoetbal: KNVB stuurt alle clubs en spelers enquête over zaterdag- en zondagvoetbal

De KNVB gaat alle clubs en spelers bevragen over de hun voorkeuren met betrekking tot het zaterdag- en zondagvoetbal. Dat schrijft de PZC.

Clubs en spelers wordt in een online vragenlijst gevraagd hun mening en standpunt duidelijk te maken over het onderwerp. Aanleiding is de ontwikkeling waarbij veel zondagclubs overstappen naar de zaterdag, waardoor de zondag steeds meer uitgedund raakt en de reisafstanden voor de betreffende clubs steeds groter worden. ,,Door deze ontwikkelingen wordt een belangrijk doel van de KNVB – het organiseren van spannende en aantrekkelijke competities – echter een steeds grotere uitdaging’’, citeert de krant de voetbalbond.

De enquete loopt tot en met 1 augustus. ,,Uiteindelijk streven we ernaar om in november meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het zaterdag- en zondagvoetbal’’, blikt de KNVB vooruit. Het is geen geheim dat Jan-Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal (foto), toe wil werken richting weekendvoetbal. ,,Ik heb mij voorgenomen om voordat mijn nieuwe termijn als directeur amateurvoetbal er over drie jaar op zit, met een oplossing te komen voor de weekendproblemen’’, stelde hij in het verleden. ,,Want iedereen ziet, tenzij je met een noodvaart tegen een doelpaal bent aangelopen, hoe de velden op zondag leger worden en op zaterdag (over)vol raken.’’

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over KNVB