Volg ons

Uitgelicht

Wat gebeurt er met overschrijvingstermijn, schorsingen, bekerplaatsingen en lege plekken in competities?

Wat gebeurt er met overschrijvingstermijn, schorsingen, bekerplaatsingen en lege plekken in competities?

De beslissing om het huidige seizoen te schrappen in alle topamateurcompetities zorgt voor de nodige complicaties en vraagtekens. Op de website van de KNVB gaat de bond in op enkele vragen die mogelijk kunnen ontstaan.

Het meest prangend is de vraag wat de KNVB gaat doen met de indelingen, nu er weliswaar geen clubs promoveren of degraderen, maar er wel clubs zijn die hebben aangegeven om lager te willen spelen of van speeldag te willen switchen. Daarover schrijft de KNVB: ,,We gaan de komende tijd gebruiken om te inventariseren hoeveel opengevallen plekken er opgevuld moeten worden voor het seizoen 2020/’21. We verwachten uiterlijk 1 juni dit helemaal compleet te hebben.”

Onduidelijk is ook welke clubs volgend seizoen mee mogen doen aan de voorrondes van de KNVB beker. Normaliter zijn dat in ieder geval de periodekampioenen zijn in de Tweede Divisie (IJsselmeervogels en Katwijk), plus hoog eindigende teams en teams die ver komen in de districtsbeker. Over het aanwijzen van de bekerdeelnemers meldt de bond: ,,De KNVB heeft hierover nog geen besluit genomen, we verwachten uiterlijk 1 mei hier uitsluitsel over te geven.”

De KNVB meldt verder dat de uiterste overschrijvingsdatum voor amateurvoetballers vooralsnog gehandhaafd blijft op 15 juni.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht