woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVoorzitter Achilles'29 opgepakt voor witwassen en fraude

Voorzitter Achilles’29 opgepakt voor witwassen en fraude

Het kaartenhuis van Achilles’29 lijkt nu echt in elkaar te vallen. Voorzitter Harrie Derks is vrijdagochtend namelijk opgepakt door de FIOD. De Gelderlander maakt melding dat de grote man achter Achilles’29, die tot de promotie naar de Jupiler League ook voorzitter was van de CV Topklasse, wordt verdacht van belastingfraude en witwassen.

Grote hoogte en diep dal op komst

De Groesbeekse club wist in het afgelopen decennium grote hoogte te bereiken met een landskampioenschap en promotie naar de Jupiler League. Bij die promotie gingen er al direct geruchten dat de stap voornamelijk werd gezet omdat er anders financiële problemen waren ontstaan. Toch verdwenen de zorgen allerminst. In sportief opzicht ging het de laatste seizoenen steeds beter, maar in de huidige campagne staat de club laatste en dreigt degradatie naar de Tweede Divisie. Jong Achilles’29 vecht ondertussen voor lijfsbehoud in de Derde Divisie Zondag, maar bij een degradatie van het eerste elftal haalt de KNVB het beloftenteam uit de voetbalpiramide.

Vermoedelijke zwartspaarder

Daar komt nu dus de actie van de FIOD overheen door Derks op te pakken. Er is een inval geweest in zijn woning en daarbij werd ook zijn administratie in beslag genomen. De FIOD laat aan De Gelderlander weten dat ze denken aan een ‘vermoedelijke zwartspaarder’. Het balletje is gaan rollen na informatie van rekeninghouders bij een bank in Zwitserland. Of hier een connectie is met Achilles’29 is op dit moment nog niet bekend. De Groesbeekse club heeft wel al geruime tijd problemen, want de KNVB legde onlangs een boete op van 72.000 euro door het te laat inleveren van de financiële stukken van vorig seizoen. Ook werd de club door accountants een bodemloze put genoemd, waarbij in het bedrijfsleven allang een faillissement was uitgesproken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD