zondag, september 26, 2021
HomeClubsKoninklijke HFCVoormalig Katwijk-spits Hilterman bloeit op bij HFC als middenvelder

Voormalig Katwijk-spits Hilterman bloeit op bij HFC als middenvelder

Het was anderhalf jaar geleden dat Jordy Hilterman negentig minuten voetbalde. Recentelijk tegen Ter Leede maakte hij de wedstrijd af. Dinsdag tegen Jong Volendam stond de spits als middenvelder geposteerd. ,,En dat is toch wat zwaarder.’’

Hilterman was het afgelopen jaar stamgast bij medici en fysiotherapeuten. Een hamstringblessure, knieproblemen  en een cocktail van pfeiffer en corona staan op zijn medische cv. Tegen Jong Volendam scoorde hij de openingstreffer.

Rebound

Een corner van Gerry Vlak werd bij de tweede paal teruggekopt door Oscar Wilffert en kwam via Sietse Brandsma bij Hilterman, die doeltreffend was. De thuisploeg was voor rust heer- en meester maar vergat zichzelf te belonen.

Tempo hoger

Op het roulerende middenveld was er een plek voor Jordy Hilterman. ,,Voetballend heeft hij het goed gedaan’’, stelde Gertjan Tamerus. Zelf was hij vooral opgelucht. ,,Het tempo in dit duel lag toch hoger. Het was denk ik wel anderhalf jaar geleden dat ik zolang speelde. En op het middenveld is toch zwaarder dan als aanvaller.’’

Belofte

Prettige bijkomstigheid was dat Hilterman ook de uittrappen van de 18-jarige keeper Duuk Verduin met het hoofd kon verlengen. Het wordt tijd dat de spits/annex middenvelder zijn belofte gaat inlossen. Gespeeld bij Volendam, vertrokken naar Katwijk en de afgelopen jaren te weinig vlieguren gemaakt.

,,Aan de bal is hij goed’’, zei zijn trainer. ,,Hij ziet het spel en is rustig aan de bal.’’ Hilterman komt ook in aanmerking voor één van de twee spitsposities.

Foto: Fonzie en Saskia Koppes

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD