Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Zaterdagavond, derby-avond

VOORBESCHOUWING | Zaterdagavond, derby-avond

Drie duels zijn in deze speelronde van de Derde Divisie al op zaterdagavond. Het tijdstip bij uitstek voor regioderby’s, maar ook voor steeds meer andere duels. Twee van de drie wedstrijden op zaterdag vallen in die eerste categorie.

Limburg heeft voor het eerst een derby op divisieniveau. EVV is inmiddels een vertrouwde naam op dat podium, maar daar kwam deze zomer Groene Ster bij. Eindelijk een geen verre busreis dus voor de club uit Echt, die als Zuid-Limburgse club doorgaans bij de grootste kilometervreters hoort. Sportief is het duel ook zeer interessant. Het verrassende Groene Ster is na vier speelronden nog altijd medekoploper terwijl EVV zich weer op de oude vertrouwde middenmootpositie heeft gevestigd. Onder de nieuwe trainer René Eijer stapt club wel weer wat meer af van het berekenende voetbal, waar de club lang een patent op had.

Brabantse derby’s zijn een stuk minder zeldzaam en dus is UNAOSS’20 een wat gewoner affiche. Al is het hier toch ook interessant wat er gaat gebeuren. OSS’20 is één van de drie kopolopers, terwijl UNA een zeer moeizame competitiestart heeft, met slechts twee gesprokkelde puntjes. De ploeg is hard toe aan een overwinning, maar de Ossenaren tonen zich dit seizoen vooralsnog als een zeer sterke formatie.

Bij WestlandiaFC Lienden kunnen we zeker niet spreken van een derby, maar wel van een duel tussen twee ploegen die de punten ook hard nodig hebben. Wint één van beiden zaterdagavond, dan is dat ook direct de eerste overwinning.

Op zondag zijn er ook nog ‘gewoon’ vijf duels. De derde koploper, Blauw Geel’38, wil de ongeslagen status behouden tegen Dongen, ook alweer een Brabants onderonsje dus. Het lijkt wel of het bond het erom heeft gedaan, want ook HerculesHoogland en OFCDEM zijn als derby te betitelen. Hercules en Hoogland begonnen wisselend aan het seizoen, terwijl OFC het zoals vrijwel alle favorieten het vooralsnog behoorlijk afweten. Het gepromoveerde DEM is juist wel sterk uit de startblokken geschoten, met zeven punten.

Evenveel punten heeft HSC’21, dat Jong ADO Den Haag ontvangt. Die pakten vorige week de eerste punten, terwijl HSC’21 juist de eerste nederlaag leed. ADO’20Gemert is een duel tussen twee ploegen die zich – voor wat het nu al waard is – in de middenmoot hebben genesteld.

Eén ding is zeker: ook na dit weekend staat Quick nog altijd puntloos onderaan. De Hagenaar hebben dus alle tijd om in hun vrije weekend de slechte seizoensstart nog eens te evalueren.

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag