woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING: Uitzwaaien en opnieuw beginnen

VOORBESCHOUWING: Uitzwaaien en opnieuw beginnen

Vrijwel alle beslissingen zijn gevallen in de Tweede Divisie. Dat maakt dat de laatste twee speelronden vooral in het teken staan van afscheid nemen. Afscheid nemen van spelers en trainers, van de competitie in het algemeen en in sommige gevallen van een stukje historie binnen een vereniging.

Dat laatste gaat wel op voor Kozakken Boys. Afgelopen seizoen waren de Werkendammers tot de allerlaatste seconde van het seizoen in strijd voor de titel, dit seizoen was de start teleurstellend, maar eindigt de ploeg van Michel Langerak wel met de derde periode. In de laatste thuiswedstrijd neemt Kozakken Boys wel afscheid van een belangrijk trio: Sanny Monteiro komt niet meer in actie en kan niet meer doen dan zwaaien naar de supporters, voor Gwaeron Stout en Ahmed El Azzouti is er nog wel een rol weggelegd in de laatste thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC. Het drietal vertrekt na dit seizoen naar IJsselmeervogels.

Bij hun nieuwe club is het verre van rustig aan het einde van het seizoen. De Vogels reizen af naar de Betuwe, waar het seizoen zelfs nog verre van klaar is. FC Lienden weet dat zij veroordeeld zijn tot het spelen van nacompetitie en krijgen nog twee luxe oefenpotten om zich voor te bereiden op die zware strijd. Ook VVSB gaat zich opmaken voor “het toetje”, hun voorbereiding brengt ze naar de kampioen van dit jaar, AFC. De Amsterdammers zullen zich in hun laatste thuiswedstrijd nog eenmaal willen presenteren voor eigen publiek.

Barendrecht neemt op de Bongerd afscheid van voetballen in de Tweede Divisie en doet dat tegen de ploeg die tweede wil eindigen, Excelsior Maassluis. De Rijnmond-derby zal voorlopig de laatste zijn op Tweede Divisie-niveau. Jong Almere City speelt volgende week zijn laatste thuiswedstrijd in de Tweede Divisie, deze week spelen de voormalig Zwarte Schapen uit tegen De Treffers, waar deze week bekend werd dat Niek Versteegen zijn laatste duels speelt. De Treffers neemt verder afscheid van trainer Anton Janssen.

Ook Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg staat in het teken van het afscheid van een trainer. Wilfred van Leeuwen gaat zich volledig toeleggen op het runnen van zijn strandtent en zwaait na een rumoerig seizoen af als trainer. Bij de buren van de Uien, Katwijk, lijkt men al een tijdje klaar met deze jaargang. Al in een vroeg stadium werd besloten dat Ricardo Kieboom en Kay Blokland zich na hun blessures zouden richten op volgend seizoen en deze week heeft ook Marciano Mengerink zich laten opereren aan een enkelblessure om fit aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Tegenstander in het laatste thuisduel op De Krom is Scheveningen.

Voor twee teams is het nog steeds zweten: Jong Vitesse en Jong Sparta weten nog steeds niet wat hun status aan het einde van het seizoen is. Beide ploegen zijn daarvoor afhankelijk van de prestaties van Jong Volendam. Mochten de oranje-zwarte jongelingen kampioen worden, is momenteel Jong Sparta het kind van de rekening. Zij moeten uit tegen Spakenburg in ieder geval zelf winnen om Jong Vitesse in het vizier te houden. De Arnhemmers spelen zelf thuis tegen GVVV.

Het zijn de enige twee duels waar nog spanning op zit, al zullen de meeste fans hun schouders ophalen over welk Jong-team komend seizoen bezocht moet gaan worden. Het liefst worden ze allemaal uitgezwaaid, als het aan de fans van de grote amateurclubs ligt, maar zover is het nog lang niet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD