vrijdag, 8 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede en Derde Divisie: Vuurwerk

VOORBESCHOUWING | Tweede en Derde Divisie: Vuurwerk

Dankzij de maatregelen van de regering gaat de top van het amateurvoetbal vervroegd over tot winterslaap. Hoewel het bij velen zal voelen alsof het voetbal als een klein kind voor straf eerder naar bed wordt gestuurd, kon de KNVB weer geen potten breken in Den Haag en wordt voetbal niet als essentieel gezien. De Romeinen geloofden in “geef het volk brood en spelen,” helaas heeft Mark Rutte geen Romeinse voorouders.

Desondanks zijn er voor dit weekend nog een aantal wedstrijden die op het programma staan. Bijeen geschraapt, naar voren gehaald, ingepland omdat er ruimte ontstond. Welke reden er ook mag zijn: er gaan een aantal ploegen de wei in. En een blik op het programma leert dat er ook nog eens behoorlijk wat vuurwerk verwacht kan worden.

Tweede Divisie

Gezien de stand op de ranglijst zijn de twee wedstrijden in de Tweede Divisie geen potjes waar je vooraf vuurwerk kan verwachten. De nummers 8, 9, 10 en 12 komen tegen elkaar in actie. Toch was er vooraf al een hele hoop vuurwerk. In de aanloop naar het uitduel tegen Jong Volendam besloot Edwin Grunholz dat de selectie van Quick Boys donderdagochtend om vijf uur zou gaan trainen. Het werd een happening waarbij ook de supporters op de afspraak kwamen en voor het broodnodige vuurwerk zorgden. Even leek het op de laatste training voor de derby tegen Katwijk, die eigenlijk gespeeld zou worden. De stunt, die veel media-aandacht kreeg, ging echter vooraf aan de wedstrijd tegen één van die andere clubs in het oranje-zwart: Jong Volendam.

Ook in de tweede wedstrijd speelt één van de ploegen in het oranje-zwart. HHC Hardenberg ontvangt Excelsior Maassluis in een echte clash der middenmoters. De winnaar handhaaft zich in het linkerrijtje, de verliezer kan gepasseerd worden door Quick Boys.

Derde Divisie Zondag

De enige wedstrijd die in de Derde Divisie zondag op het programma staat is er wel eentje waarin de belangen groot zijn. Westlandia, dat op de één na laatste plaats staat, ontvangt op sportpark De Hoge Bomen HSC ’21. De club uit Haaksbergen wist de laatste weken wat punten te pakken en kende vorige week een prima generale tegen OSS ’20 (4-0). Mochten de Naaldwijkers echter winnen, is de nood bij HSC ’21 direct weer net zo groot als bij Westlandia.

Derde Divisie Zaterdag

Met liefst zes wedstrijden kent de Derde Divisie zaterdag een goed gevuld programma. Tel daarbij op dat drie van de zes wedstrijden belangrijk zijn voor de strijd om de eerste periode en je weet zeker dat je vuurwerk kunt verwachten. Over die drie wedstrijden straks meer, eerst bespreken we de drie wedstrijden die niet voor deze eerste periode gelden, maar waar er wel degelijk wat op het spel staat.

SteDoCo heeft na een moeilijke start de stijgende lijn gevonden. De ploeg uit Hoornaar, inmiddels terug te vinden in het linkerrijtje, ontvangt VVSB. Paars-Geel bevindt zich midden in het drijfzand rond de degradatieplekken en kan de punten dus keihard gebruiken. Ook bij Barendrecht zal men niet rustig slapen. Hoewel: doordat de ploeg uit het Rijnmondgebied nog actief is in de KNVB Beker (uit tegen Ajax) mag het, als één van de acht uitzonderingen, nog wel in de avond trainen. Barendrecht ontvangt op De Bongerd DVS ’33 dat zich, bij winst, nadrukkelijk meldt in de spannende titelstrijd. Diezelfde opdracht is er voor Harkemase Boys dat in eigen huis bezoek krijgt van de amateurs van Ajax.

Dan de strijd om de eerste periode. Daarin is FC Lisse momenteel de lijstaanvoerder, maar zijn er nog vier concurrenten die over de club uit de Bollenstreek heen kunnen. Van die vier spelen er drie hun laatste wedstrijd van de periode. De kaarten liggen er als volgt bij: FC Lisse heeft 23 punten uit elf wedstrijden en een doelsaldo van 23 voor en 14 tegen. Sportlust ’46 (11-20 en doelsaldo 24-16) en Excelsior ’31 (11-20 en doelsaldo 23-15) hebben tegen respectievelijk Odin ’59 thuis en DOVO uit alleen een overwinning nodig om FC Lisse te passeren. Sparta Nijkerk (11-20 doelsaldo 19-11) moet op bezoek bij GOES met minimaal twee goals verschil winnen of zelf vijf goals of meer maken. In dat laatste geval volstaat een verschil van één doelpunt.

Bovenstaande resultaten zijn echter alleen voldoende om FC Lisse te passeren. De ploegen zullen echter ook oog voor elkaar moeten hebben. Bovendien is de ploeg die aan het einde van de middag bovenaan staat niet de winnaar van de eerste periode. Er is namelijk nog een vijfde kaper op de kust. DVS ’33 (11-20 doelsaldo 18-9) haalt hun duel voor de eerste periode op een later moment in, zij zullen dus met belangstelling kijken naar wat er op de andere velden gebeurt en hoe hoog de lat wordt gelegd in de strijd om het eerste play-off ticket.

De verslaggevers van Voetbal247.nl zijn te vinden bij HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis en Barendrecht – DVS ’33. Van die twee wedstrijden lees je op zondag de uitgebreide verslagen. Uiteraard volgen wij ook de ontwikkelingen bij de andere duels. Hou daarvoor de website goed in de gaten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD