dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Nog een paar Snollebollekes-affiches en dan een weekje...

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Nog een paar Snollebollekes-affiches en dan een weekje rust

Nog één keer de wei in en dan gaat de Tweede Divisie na negen speelronden ‘genieten’ van een weekend rust. Voor de ploegen die lekker op stoom zijn hoeft die rust niet zo, voor de ploegen die er minder florissant op staan zal dat ene weekend voelen als een frisse duik in zee op een bloedhete dag. Hoe fris die duik wordt zal voor een groot deel afhangen van het resultaat van dit weekend, want er staan vijf duels op het programma waarbij een club uit het linkerrijtje tegen een club uit het rechterrijtje speelt. Dergelijke duels kunnen de ranglijst een behoorlijk tekenen, afhankelijk van hoe het kwartje valt. Aansluiten of weglopen, valt het kwartje naar links of naar rechts. Links, rechts. Links “tu tu tu tu tu tu,” rechts “tu tu tu tu tu tu.”

De twee trainers die hun debuut gaan maken in de Tweede Divisie krijgen direct zo’n Snollebollekes-affiche voor hun kiezen. Gert Peter de Gunst tekende afgelopen week voor anderhalf seizoen bij IJsselmeervogels. Zijn ploeg krijgt bezoek van Jong Sparta, dat een prima start van de competitie kende, maar de afgelopen twee weken gevoelige nederlagen kreeg te verwerken tegen Katwijk en AFC (5-0 en 1-4). Voor Dennis van Meegdenburg, die bij GVVV voorlopig de taken overneemt van de opgestapte Jochem Twisker, wacht direct het ultieme Snollebollekes-affiche. Opa Interim mag met de drager van de rode lantaarn op bezoek bij koploper Katwijk.

De Blauwen uit Veenendaal hopen niet alleen Katwijk pijnlijk te verrassen, maar zullen ook met bovengemiddelde belangstelling de verrichtingen van de aartsrivaal van de Krombewoners volgen. Quick Boys heeft zicht op het linkerrijtje, maar zal wel met drie punten uit Hendrik Ido Ambacht moeten vertrekken om daar ook daadwerkelijk te komen. ASWH zal deze speelronde als een ideale mogelijkheid zien om afstand te kunnen nemen van GVVV.

Bij Jong Volendam en Spakenburg hoopt men vooral dat beide Katwijkse clubs winnen, iets wat in het geval van Spakenburg en rivaal Katwijk toch wel enigszins vreemd zal aanvoelen. De Blauwen spelen zelf tegen het oranje-zwart van HHC Hardenberg, een wedstrijd die niet alleen voor de spelers van Spakenburg als lastige horde omschreven zal worden. Ook de supporters van beide clubs kregen deze week een drempeltje opgeworpen, het duel in Hardenberg werd eerder deze week als risicowedstrijd bestempeld, waardoor de bezoekers alleen in de voorverkoop kaartjes konden bemachtigen. Voor Jong Volendam staat de uitwedstrijd tegen AFC op het programma. Dat is zeker geen risicowedstrijd en ook qua reistijd hebben de Volendamse talenten het makkelijker dan Spakenburg. De tegenstand tijdens de wedstrijd zal mogelijk wel een stuk zwaarder zijn. AFC begint op stoom te komen, getuige vier overwinningen op rij, waarvan drie met ruime cijfers.

Noordwijk en Rijnsburgse Boys hebben de onderlinge derby aangegrepen om het vrije weekend met een knal in te luiden. Vanaf Middelmors wordt een heuse, feestelijke fietscombi georganiseerd en op de Duinwetering wordt tijdens de Derde Helft flink feestelijk uitgepakt. Hoe feestelijk het wordt zal afhangen van het resultaat van de eerste twee helften. Rijnsburgse Boys kan zich geen puntenverlies veroorloven als het in de buurt van Katwijk en AFC wil blijven. Voor Noordwijk ligt er bij winst een nog mooier plekje in de bovenste helft van de ranglijst in het verschiet.

Bij Koninklijke HFC zal men hopen dat het thuispubliek de grote winnaar wordt bij de Bollenstreek-derby. De Haarlemmers zullen dan zelf ook wel een goed vervolg moeten geven aan de historische overwinning bij De Treffers als ze van een eventuele misstap van Rijnsburgse Boys willen profiteren. Scheveningen is de tegenstander aan de Spanjaardslaan. Excelsior Maassluis en Kozakken Boys treffen elkaar op sportpark Dijkpolder. Beide ploegen kregen afgelopen weekend een behoorlijke tik te verwerken. De Tricolores stonden in en tegen Spakenburg bij rust al met 4-0 achter en wisten pas na rust de schade wat te beperken (4-2). Kozakken Boys speelde een goede wedstrijd tegen Katwijk, maar moest het, dankzij een getergde Marciano Mengerink, slechts met de complimenten doen (2-3).

Het zondagse toetje wordt deze speelronde opgediend in Tiel, waar met TEC – De Treffers een echte subtopper op het programma staat. Beide ploegen kenden een slechte “generale,” maar staan desondanks nog op een keurige zesde en zevende plaats, allebei met 14 punten. De Gelderse zondagderby zal lang niet zoveel aandacht krijgen als de provincieclash die verderop en in de Eredivisie wordt afgewerkt, de belangen zijn er zeker niet minder om. Als de wedstrijd er dan ook nog eentje wordt, die recht doet aan die belangen kunnen we het daarna wellicht wel één weekje missen.

Wij hopen dan ook dat het voor iedereen dubbel genieten wordt langs de lijn. Maar vergeet vooral ook niet om van de Derde Helft wat moois te maken. Van links “tu tu tu tu tu tu,” naar rechts “tu tu tu tu tu tu.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD