Volg ons

Tweede Divisie

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: De rust is weer voorbij

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: De rust is weer voorbij

Na een, voor een aantal clubs, welkome week rust, gaat de Tweede Divisie zaterdag door met speelronde nummer 12. De belangrijkste ingrediënten van het weekend vinden we niet terug in de top 4 van de ranglijst, maar vooral aan de onderkant. Daarin een debuterende trainer. De extra jus komt van twee ploegen kort onder de top, waarbij naast de stand op de ranglijst ook de gevoelens van revanche een rol spelen.

Na het uitkomen van de documentaire ‘Voetbal Is Oorlog’ over de teloorgang van Achilles ’29 werd trainer Erik Meijers beroemd, vanwege zijn uitbarstingen over zijn keeper en tegenover de media. Die strapatsen werden zo vaak herhaald dat het de aandacht weghaalde van de echte waanzin rondom de roemruchte club uit Groesbeek. Of de familie Derks de nieuwbakken coach van VVSB nog bedankt heeft voor deze onbedoelde geste is niet bekend. De problemen van de nieuwe club van Meijers zijn dat wel. De nood bij VVSB is hoog en daarmee ook de druk die er op het duel met nummer 17 Scheveningen staat. Het, nu al, cruciale duel in de strijd tegen degradatie wordt live uitgezonden op FOX Sports.

De kopjes ‘top 4’ en ‘beloftenteams’ zijn volledig aan elkaar gekoppeld. Jong Sparta valt onder beide kopjes, zij spelen uit tegen FC Lienden. De andere twee, Jong Almere City en Jong Vitesse, spelen tegen, respectievelijk, IJsselmeervogels (thuis) en Katwijk (uit). Koploper AFC kan, bij gunstige uitslagen, voor de tweede keer op rij een periodetitel pakken. Zij zullen dan zelf wel moeten zien te winnen in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg.

Niet alleen in Noordwijkerhout staat er binnenkort een nieuwe schipper aan het roer. Bij Kozakken Boys wordt de thuiswedstrijd tegen Barendrecht nog geleid door assistent Ton Cornelisse, maar vanaf maandag begint Michel Langerak. Langerak blijft in ieder geval tot de winterstop, waarna beide partijen de samenwerking zullen evalueren. De ontslagen Jasper De Muijnck vergeleek zijn ontslag met het ontslag van Jack van den Berg bij Katwijk. Ook hij volgde een succesvolle trainer op, die zowel zijn wortels als zijn ambities in het profvoetbal had. De stelling dat we hier kunnen spreken van het einde van de klassieke amateurtrainer in de Tweede Divisie is wellicht een leuke voor de serieuzere tafelgesprekken tijdens de Derde Helft.

De Treffers en GVVV gaan onderling bepalen wie van de twee enigszins aansluiting kan houden met de subtop. Koninklijke HFC moet in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis winnen om de status van subtopper te behouden.

Op de Westmaat spelen de subtoppers Spakenburg en Rijnsburgse Boys tegen elkaar. Wilfred van Leeuwen gaf afgelopen weekend in een interview met Omroep West Sport aan dat hij pas na 34 wedstrijden kijkt naar de ranglijst, maar om op dat ene meetmoment op een leuke plaats te staan, is het duel met Spakenburg wel eentje waar je met winst ook de één van de concurrenten direct kan raken. Bovendien zal deze wedstrijd in het teken staan van de revanche op de degradatie van de Blauwen. Twee seizoenen geleden dompelden de Uien Spakenburg in rouw, door op de Westmaat het tweeluik met de Blauwen in hun voordeel te beslissen en zo promotie af te dwingen naar de Tweede Divisie. Met name Jeffrey Jongeneelen deed de Spakenburgers pijn met goals in de heenwedstrijd en de return. De belangen gaan in dit duel dus dieper dan alleen de stand van de ranglijst. Er kunnen wonden geheeld worden. Of er gaat nog extra zout in.

Wordt het jodium of zout op de Westmaat? Hoe gaan de nieuwe trainers het doen? Wat doet de top 4? U kunt natuurlijk ook naar de intocht van Sinterklaas, gewoon langs de route of ergens in een demonstratievak, maar ik zou kiezen voor een van de vele mooie affiches in de Tweede Divisie.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie