vrijdag, oktober 7, 2022
HomeClubsAFCVOORBESCHOUWING | Inhaalwedstrijd Rijnsburgse Boys – AFC (23 november)

VOORBESCHOUWING | Inhaalwedstrijd Rijnsburgse Boys – AFC (23 november)

De vanwege corona eerder afgelaste wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en AFC wordt dinsdagavond, aanvang 20.00 uur ingehaald op sportpark de Middelmors in Rijnsburg.

Het gaat om een wedstrijd tussen de nummers 7 en 4 van de ranglijst.  Deze ranglijst geeft slechts enkele zaken duidelijk weer. Zo is v.v. Katwijk al bij elke andere club uit het zicht verdwenen met 33 punten uit 12 wedstrijden en aan de onderkant is GVVV met slechts 2 punten nog steeds zonder zege. Elke andere club kan bij een nederlaag of zege ook direct het resultaat terug zien door een wijziging op de ranglijst. 

De formatie uit de Bollenstreek bezit op dit moment 19 punten na 12 wedstrijden en dat zijn er 2 minder dan de Amsterdammers, die daar dan weer wel een duel minder voor nodig hadden. Een driepunter brengt RBB naar positie 3, maar een zege van AFC zal de Amsterdammers dan weer van plaats 4 naar 2 brengen. Niet dat dit nu alles zegt, want het aantal gespeelde wedstrijden per club is niet gelijk. Wel duidelijk is dat beide teams zich in de zeer brede subtop van de tweede divisie bevinden.

Een andere gelijkenis is dat beide teams veel scorende spitsen bezitten. De Uien moesten hem echter drie wedstrijden missen. Dani van der Moot scoorde tot nu toe 4 maal in de 9 wedstrijden die hij wel speelde.  Van die vier treffers scoorde hij er twee tegen koploper v.v. Katwijk, de enige wedstrijd die de huidige koploper tot dusverre verloor, 2-0. 

Raily Ignacio, spits van de Reds kwam al tot 8 treffers in 11 wedstrijden. Dat Ignacio makkelijk soort weten ze in Rijnsburg maar al te goed. In de jaren 2013/2016 deed hij dat namens de Rijnsburgers in hetzelfde tempo als hij nu nog steeds voor AFC doet. Een tweede speler in de selectie van AFC die eerder uitkwam voor de Boys is Joel Tillema. Hij speelde liefst 5 seizoenen (2015/2020) bij de geel/zwarten. Net als van der Moot heeft hij dit seizoen een aantal wedstrijden door een blessure moeten missen.

Al met al belooft het een spannende match te worden op sportpark Middelmors, waar het publiek node gemist zal worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS