maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: mooie derby’s in Brabant en Limburg

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: mooie derby’s in Brabant en Limburg

In de Derde Divisie Zondag wordt komend weekend wedstrijdronde 10 afgewerkt. Dat wil ook zeggen: het gevecht om de eerste periodetitel gaat in de eindfase komen. Na wedstrijdronde twaalf kennen we de eerste periodekampioen. Vraag is of OFC, dat al langer de ranglijst aanvoert die positie in ieder geval tot over die wedstrijdronde heen tillen? OFC zou een flinke stap zetten door zondag Westlandia te verslaan. Vooral omdat de nummers 2 en 3 van de ranglijst, UNA en OSS ’20 tegen elkaar spelen en daarmee zal al zeker één van hen punten verspelen. Niet alleen in Brabant is er een mooie derby, ook Limburg kent komend weekend haar derby; op zaterdagavond vechten EVV Echt en Groene Ster uit Heerlerheide onderling om de punten.

De wedstrijden van komend weekend:

HSC ’21- Blauw Geel ‘38
Deze wedstrijd, behorend bij speelweekend 10 is naar voren geschoven. Afgelopen zondag won HSC ’21 deze wedstrijd met 4-2.

EVV Echt – Groene Ster
Deze derby wordt reeds op zaterdagavond om 19.30 uur op sportpark In de Bandert gespeeld. De twee hoogst spelende amateurclubs van Limburg hadden wisselend succes tijdens de generale repetitie voorafgaand aan deze derby. Groene Ster won dankzij een treffer van Dylan Zwartjes met 1- van JOS Watergraafsmeer terwijl EVV kansloos bij Hercules ten onder ging: 3-0. Algemeen bekend is echter dat zoiets weinig zegt over wat er tijdens een derby kan gebeuren. Sentimenten maken soms veel los, het zijn altijd weer aparte wedstrijden. Scheidsrechter van Zuilichem mag zien de sentimenten bij dit duel in juiste banen te leiden.

OFC – Westlandia
De Naaldwijkers hebben het cijfermatig niet echt meezitten. Van de zes wedstrijden die beide teams eerder tegen elkaar speelden in Oostzaan won OFC er vijf. En OFC heeft in dit seizoen tot op heden ook een 100 % score op eigen terrein; het won alle thuiswedstrijden. Dan mogen we daar nog bij optellen dat Westlandia midweeks een bekerwedstrijd uitvocht met Excelsior Maassluis. Het maakt dat OFC aan alle kanten de grote favoriet zal zijn in deze wedstrijd. Voor Westlandia pleit dan weer wel dat het ondanks de nederlaag tot zeer aanvaardbaar spel kwam in de bekerclash met Maassluis. Wellicht dat het de Westlanders tot een verrassing weet te inspireren.

UNA – OSS ‘20
Met een onderling verschil van slechts 1 punt in het voordeel van de Ossenaren mag di zonder meer worden bestempeld als de topper in het komende weekend. De nummers 3 en 2 van de ranglijst zullen beiden op winst gaan spelen o te voorkomen dat OFC (bij een zege op Westlandia) te ruim afstand neemt op de ranglijst. OSS ’20 is één van de vier clubs in deze competitie die een midweekse bekerwedstrijd speelden. De Brabanders wisten de schade verdienstelijk tot 0-2 te beperken tegen FC Twente. De vraag is of de benen zondag voldoende hersteld zijn voor de derby in Zeelst. Van deze wedstrijd mag u zondag een kort verslag en maandag een uitgebreide reportage verwachten op deze website.

Hollandia – Hoogland
Hoogland behoort met DEM tot het tweetal clubs dat aan de onderkant van de rangljjst enigszins afgescheiden is van de overige clubs. De groen/witten behaalden pas één overwinning en staan daarmee dus voorlaatste op de ranglijst. Een tweede zege wordt nu toch wel noodzaak, vooral omdat alle overige clubs steeds verder weg dreigen te lopen. Een zege in Hoorn echter zou meteen weer aansluiting bij een heel grote groep clubs betekenen. Anderzijds staat Hollandia ook slechts 15e op de ranglijst met de 9 behaalde punten dus ook zij kunnen de punten goed gebruiken om uit de gevarenzone te ontsnappen.

v.v. Dongen – ADO ‘20
Het krachtsverschil tussen beide teams lijkt op voorhand niet groot. ADO ’20 won 4 van de 5 laatste competitiewedstrijden maar verloor midweeks het bekerduel van bvv Barendrecht, v.v. Dongen verloor slechts 1 van haar laatste 5 competitiewedstrijden. Die bekerwedstrijd van ADO ’20 overigens duurde 121 minuten en dat was er net eentje te lang. Immers daarin scoorde Joey Jongman de 2-3 en dat was uiteraard een pijnlijke ervaring voor ADO ’20. De onderlinge afstand op de ranglijst tussen Dongen en ADO ‘20 is 3 punten in het voordeel van de club uit Noord Holland. Dat zal allicht een mooi richtpunt voor de Brabanders zijn.

JOS Watergraafsmeer – GVV Unitas
Ook hier speelt de midweekse bekerronde op de achtergrond mee. Immers, de wit/rode formatie uit Gorinchem ging grandioos de mist in bij hoofdklasser Achilles Veen, hetgeen oefenmeester Michel van Oostrum verleidde tot de opmerking dat het “de grootste teleurstelling uit zijn trainerscarriere was”. Daarvan uitgaand mag JOS Watergraafsmeer een op en top gemotiveerd Unitas in Amsterdam verwachten. Beide clubs hebben uiteenlopende belangen. De Amsterdammers behoren met 10 punten tot de grote groep club die dicht bij de rode streep bivakkeren terwijl Unitas graag de punten bijschrijft om in de slipstream van de koploper te blijven.

DEM – Hercules
DEM is na 9 duels nog altijd zonder zege. De club staat met slechts 2 punten met afstand op de laatste plaats. Zondagmiddag ontvangen de Beverwijkers Hercules, een club die zich graag mengt in de strijd om de bovenste plaatsen. Zie daar meteen het verschil van belang van deze ontmoeting. DEM is ondertussen in een situatie gekomen waarin een gelijkspel wellicht als een knap resultaat mag worden bestempeld, maar het schiet er weinig mee op bij een achterstand van 7 punten op de nummer 16 van de ranglijst. Voor Hercules gold de 0-1 nederlaag afgelopen weekend tegen Unitas dan weer als een domper. Pas op 19 december zal de club de inhaalwedstrijd thuis tegen HSC ’21 spelen terwijl de achterstand in punten op koploper OFC thans al 8 punten bedraagt.

v.v. Gemert – Quick
Terwijl Gemert zeker mag worden gerekend tot de kleine groep uitdagers van OFC is tegenstander Quick een van de vele teams die bij een nederlaag meteen een aantal plaatsen inlevert op de ranglijst maar bij een zege ook direct weer omhoog schiet. Het onderlinge puntenverschil bedraagt thans 7. De Brabanders hadden een mooie midweekse ontmoeting die bij Staphorst een 3-0 zege en plaatsing voor de 2e ronde van de KNVB beker opleverde. Gemert is dus de favoriet voor deze wedstrijd, maar wellicht weet Quick te profiteren van de midweekse inspanningen van de Brabanders.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS