woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde divisie zondag: met de regelmaat van de klok kom...

VOORBESCHOUWING | Derde divisie zondag: met de regelmaat van de klok kom je er ook

Vier keer winnen met de cijfers 2-1, 2-1, 2-0 en 2-1. Het is een reeks waarmee je kampioen kunt worden als je het maar lang genoeg volhoudt. OFC is met dit gortdroge rijtje in ieder geval uitermate degelijk begonnen aan het seizoen. Met de regelmaat van de klok wordt iedere week twee keer gescoord en drie punten binnen gehaald.

OFC wil die reeks vervolgen in de streekduel uit tegen Hollandia. In Hoorn wordt nog gewacht op de eerste overwinning en wat zouden het ze het lekker vinden om dat juist tegen OFC voor elkaar te boksen. Eerst maar eens zorgen dat die niet twee keer kunnen scoren dus.

Hercules maakt indruk
De wedstrijd tussen Hercules en UNA is misschien wel de echte topper van deze zondag. UNA staat op een gedeelde plek twee en heeft afgezien van een offday bij ADO’20 nog geen schade opgelopen. Hercules staat virtueel tweede en maakte de afgelopen weken alweer indruk met knappe zeges tegen OSS’20 en JOS Watergraafsmeer.

Voor OSS’20 was de nederlaag bij Hercules de enige verliesbeurt. Tegen Quick werd de draad afgelopen zondag weer opgepakt. Vandaag gaat de ploeg van Bertran Kreekels op visite bij Unitas. Dat kom best eens een lastige pot worden, want Unitas boekte vorige week de eerste – en overtuigende – zege van het seizoen tegen Hoogland.

Gemert completeert het drietal Brabantse achtervolgers. De duidelijke 3-0 overwinning op Hollandia heeft voor het nodige vertrouwen gezorgd. In Beverwijk wacht vandaag DEM en daar loopt het juist nog niet echt naar wens met slechts twee puntjes uit vier duels. Het positieve nieuws: tegen EVV werd vorige week bij de scheiden van de markt eindelijk de eerste seizoenstreffer gemaakt. Het leverde DEM een punt op.

Aanhaken bij de top
Een aardige subtopper is er in Zuid Limburg, waar in Heerlerheide Groene Ster en Westlandia elkaar treffen. Beide teams wonnen afgelopen week en zullen graag willen aanhaken bij de echte top. Datzelfde doel heeft JOS Watergraafsmeer dat dan in de Bosjes van Pex wel moet zien af te rekenen met Quick.

Vier ploegen wachten nog op de eerste zege. Dat geldt ook voor Hoogland, dat in het thuisduel met EVV misschien wel een aardige mogelijkheid ziet daar een begin mee te maken. HSC’21 wacht zelfs nog op het eerste punt en gaat in Dongen een nieuwe poging wagen, maar de Haaksbergenaren zitten vooral in aanvallend opzicht met een overgevulde ziekenboeg.

En dan hebben we alleen het treffen tussen Blauw Geel’38 en ADO’20 nog niet genoemd. Beide ploegen verloren afgelopen zondag en zullen dus graag weer wat recht zetten vandaag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD