woensdag, 24 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: kan Unitas ook tegen UNA blijven verrassen?

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: kan Unitas ook tegen UNA blijven verrassen?

Wie de namen van de clubs die bovenin de derde divisie staan aanschouwt, zal vooral denken: logisch. Zo gek veel heel anderhalf jaar pandemie nou ook weer niet op de kop gegooid, want de geijkte namen staan gewoon weer bovenin. Met wellicht één uitzondering: Unitas uit Gorinchem verrast toch echt wel in positieve zin.

Qua verliespunten staat de ploeg zelf op gelijke hoogte met koploper OFC. De bilkvangers in de fris voetballende ploeg zijn Jerrel Hak en Everon Piasas (foto), die er met zijn tweeën al tien inschopten dit seizoen. De ploeg van trainersnomade Michel van Oostrum wacht vanmiddag een lastig uitduel bij UNA, een wedstrijd die in ieder geval alvast lekker bekt: UNA-Unitas, hopelijk valt er voor de toeschouwers ook genoeg te genieten.

Ook het duel tussen Gemert en Hercules kan zeker doorgaan voor een topper. De strijd tussen beide zwart-wit gestreepten gaat om aanklampen bij de top. Hercules heeft vooraf achterstand opgelopen door twee afgelastingen, Gemert verloor nog geen duel, maar liep door twee gelijke spelen toch wat schade op de afgelopen weken. Het belooft een leuk potje te worden op het Molenbroek.

Penibel
Voor HSC’21 en DEM dreigt de situatie onderhand toch wel wat penibel te worden en dan zijn we inmiddels afgedaald naar het andere uiteindelijk van de ranglijst. Beide teams hunkeren naar een overwinning, anders wordt het gat met de ploegen daarboven wel erg groot. Voor HSC’21 geldt dat helemaal om de tegenstander vanmiddag Hoogland is, dat afgelopen week wél de eerste zege boekte en nu een gaatje van vier punten heeft geslagen. DEM hoopt te kunnen stunten bij koploper OFC, om zo aan te haken bij de andere staartploegen.

De reis van de dag is voor de mannen van Groene Ster, die op het moment van schrijven, al lang en breed in de bus zitten voor hun tripje naar Hoorn (262 kilometer schoon aan de haak). Ook Hollandia boekte vorige week de eerste zege (een cruciale tegen DEM), maar kan er nog wel één gebruiken voor de broodnodige lucht. Groene Ster probeert juist uit alle macht aan te klampen bij de subtop.

En als we dan toch bezig zijn met opsommen, dan moeten we ook Dongen noemen, dat net als Hollandia en Hoogland zes punten heeft verzameld. In het Brabantse onderonsje van de week ontvangen zij vandaag middenmoter Blauw Geel’38.

Leven zuur maken
Drie duels zijn dan nog onbenoemd gebleven. JOS Watergraafsmeer gaat proberen om nummer twee OSS’20 het leven zuur te maken op sportpark Drieburg, de middenmoters ADO’20 en Westlandia gaan op zoek naar het linkerrijtje en EVV gaat tegen Quick treffen elkaar in Echt: gezien de recente uitslagen van EVV (0-1, 1-1, 0-0, 1-1, 0-0) niet direct een garantie op doelpunten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD