dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde divisie zondag: houdt OFC stand, of wordt het Brabant...

VOORBESCHOUWING | Derde divisie zondag: houdt OFC stand, of wordt het Brabant Boven

Op bijna een derde deel van de competitie lijkt er een schifting te komen in de hoogste regionen van de ranglijst in de derde divisie. Daar is OFC tot dusverre duidelijk de meest stabiele pion, terwijl de andere clubs het spoor wat bijster zijn, of nog herstellen van een mindere seizoenstart.

Voor de spanning en dus de neutrale liefhebber zou het dus wel prettig zijn als Hercules OFC vanmiddag pootje weet te lichten. Maar Hercules is nu juist bezig aan een matige serie. De Utrechters startten ijzersterk, maar verloren drie van de laatste vijf duels en gunde DEM vorige week zelfs de eerste overwinning van het seizoen. Hoe kun je nou beter het geschonden blazoen oppoetsen dan met een overwinning op de koploper.

Vol goede moed
Direct achter de Zaankanters is het Brabant Boven in de derde divisie. Gemert (op vier punten) en UNA (op vijf) blijven nog het beste in het spoor van OFC. Gemert verloor zelfs nog geen enkel duel, maar de vijf gelijke spelen in tien duels zijn wat teveel van het goede. De laatste twee weken leverden wel de volle buit op en dus gaat Gemert vol goede moed naar Heemskerk, waar ADO’20 wacht. Die onberekenbare ploeg speelde juist nog geen enkele keer gelijk.

UNA is op stoom gekomen na een wisselvallige opening van het seizoen en won al drie keer op rij. Vooral de winst op OSS’20, vorige week zorgde voor vreugde in het Zeelster kamp. De enige club in de afdeling met ervaring in de tweede divisie lonkt voorzichtig weer naar dat niveau. Middenmoter JOS Watergraafsmeer moet vanmiddag het vierde slachtoffer op rij worden.

De sectie Brabant Boven wordt gecompleteerd door OSS’20, maar daar zullen ze de recente ontwikkelingen toch met minder plezier aanschouwen. Vijf punten verknoeide de titelpretendent in de afgelopen drie duels en dus moeten de Ossenaren in de achtervolging. Tegenstander DEM moet daarvan het slachtoffer worden, maar in het Beverwijkse kamp zal de eerste overwinning van afgelopen week ongetwijfeld naar meer smaken.

Sukkelen
Behalve Hercules is ook het verrassende Unitas wat aan het sukkelen geraakt. Van de laatste vier duels gingen er drie verloren en dus dreigt de club uit Gorinchem weer af te zakken naar de grauwe middenmoot. De prestatiecurve van tegenstander HSC’21 is precies omgekeerd. Na een zwakke start hebben ze in Haaksbergen de smaak te pakken met drie overwinningen op rij. Bij winst op Unitas heeft het die club (althans in verliespunten) bijgehaald.

Bij de drie resterende duels staat het worstelen om boven te komen centraal. Drie ontmoetingen met louter clubs uit het rechterrijtje. Winst betekent dus vandaag een dubbele stap omhoog, want dan wordt ook een concurrent op achterstand gezet. Dat geldt zowel voor Blauw Geel’38 (10 punten) tegen Hollandia (9), Quick (10) tegen Hoogland (8) en voor Westlandia (9) tegen EVV (11).

Door de negende wedstrijd gaat een streep. De hoge besmettingscijfers in Limburg hebben ook de selectie van Groene Ster bereikt. Door de thuiswedstrijd tegen Dongen is daarom een streep gegaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD