zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Sparta Nijkerk en Harkemase Boys thuis op...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Sparta Nijkerk en Harkemase Boys thuis op jacht naar de drie punten

Speelronde zeven staat al weer voor de deur in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal en zoals iedere week kijken we weer even vooruit naar de mooiste affiches van komend weekend. Lijstaanvoerder Sparta Nijkerk ontvangt in eigen huis Staphorst waar de nummer twee Harkemase Boys bezoek krijgt van Barendrecht. Het op de derde plaats staande Excelsior’31 mag naar Harderwijk om met VVOG te strijden om de drie punten. 

In Nijkerk staan zaterdag twee ploegen tegenover elkaar die dit seizoen in competitieverband nog geen wedstrijd verloren. Dat is kijkend naar de recente historie minder verrassend voor de Spartanen dan voor Staphorst. De thuisploeg is koploper en voldoet daarmee nu al aan de verwachtingen van de buitenwereld. In de voorgaande speelronde werd afgerekend met SteDoCo door een treffer van Bryan Burgerhout (0-1). Staphorst speelde de laatste twee competitiewedstrijden gelijk tegen respectievelijk Ter Leede (0-0) en Excelsior’31 (2-2). Tussendoor wisten beiden ploegen zich ook nog eens te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Een interessant treffen dus in Nijkerk waarbij vanzelfsprekend Sparta de favoriet is, maar Staphorst zeker in staat is om te verrassen.

Harkemase Boys lijkt ook dit seizoen mee te gaan doen om de prijzen in de Derde Divisie. Die conclusie is niet alleen gebaseerd op de huidige stand op de ranglijst, tweede plaats, maar ook de op papier uitermate sterke selectie. Denk daarbij alleen al aan de talentvolle aanvaller Kian Visser die in vijf door hem gespeelde wedstrijden al zes keer het net van de tegenstander wist te vinden. Een opvallend feitje ten aanzien van Harkemase Boys is dat op 8 februari 2020 de laatste keer was dat de ploeg een officiële wedstrijd verloor. Destijds was DOVO te sterk. De club uit Friesland wist verder ook nog te stunten in de strijd om de KNVB Beker. Katwijk werd op vreemde bodem verslagen (2-3). Tegenstander Barendrecht wist in het bekertoernooi ook een ploeg uit een hogere divisie te elimineren en won vorige week zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Ajax amateurs ging onderuit door een treffer in de blessuretijd van Peter de Lange (2-1).

De nummer drie, Excelsior’31 moet op bezoek bij VVOG zorgen dat het in het spoor zal blijven van Sparta Nijkerk. De ploeg staat drie punten achter de nummer één en een overwinning zal dan ook noodzaak zijn. De Harderwijkers kenden een matige start van het seizoen. In de vorige speelronde ging men hard onderuit tegen Hoek, waar Steve Schalkwijk goed was voor een onvervalste hattrick (4-0). Enkele weken geleden wist VVOG echter wel te winnen van SteDoco (2-1) waardoor een goed resultaat tegen Excelsior’31 zeker mogelijk zal zijn. Om dat te bereiken moet men in ieder geval Givan Werkhoven zien te controleren. De speler werd vorige week mede vanwege zijn drie doelpunten tegen Sportlust’46 uitgeroepen tot Voetbal247-speler van de week.

Overige wedstrijden:
ACV – Ter Leede
Ajax – VVSB
FC Lisse – SteDoCo
ODIN’59 – DVS’33
DOVO – Hoek

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD