Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Sparta Nijkerk en DVS’33 in eigen huis op zoek naar revanche

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Sparta Nijkerk en DVS’33 in eigen huis op zoek naar revanche

Speelronde achttien van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal zal de geschiedenisboeken in gaan als één waarbij twee verrassingen te noteren waren. Koploper Sparta Nijkerk ging in Barendrecht onderuit (2-1) en DVS’33 greep naast de punten door een tegentreffer in de absolute slotfase (1-0). De nummers één en twee mogen nu als gastheer opereren voor respectievelijk SteDoCo en Ajax. Tevens staat er een subtopper op het programma in Zeeland waar Hoek en Harkemase Boys gaan strijden om de punten.

DVS’33 wist vorige week dus niet te profiteren van de uitglijder van lijstaanvoerder Sparta Nijkerk. Een overwinning is nu dus echt noodzakelijk voor de grootste concurrent van de Spartanen. De amateurtak van Ajax komt op bezoek in Ermelo. De Amsterdammers bezetten de negende plaats en wisten de laatste twee competitiewedstrijden winnend af te sluiten. De uitwedstrijd tegen DOVO werd gewonnen (2-3) en thuis was men met ruime cijfers te sterk voor Excelsior’31 (4-0). In de eerste confrontatie dit seizoen tussen de twee voornoemde partijen had DVS’33 weinig moeite met Ajax (0-4). Joshua Patrick, die recent een contract voor komend seizoen tekende bij GVVV, was destijds goed voor twee doelpunten.

Sparta Nijkerk ontvangt SteDoCo, de ploeg die zoals gezegd vorige week wist te stunten tegen DVS’33. Nieuweling Charlton Vicento wist in blessuretijd de winnende treffer te produceren (1-0). SteDoCo staat op de tiende plaats en begon het kalenderjaar 2020 met een puntendeling tegen Ter Leede (3-3). Opvallend was in deze uitwedstrijd dat na vijftig minuten spelen er een tussenstand op het scorebord stond van 0-3, maar dat bleek dus niet voldoende voor een overwinning tegen de promovendus. Sparta Nijkerk verloor zaterdag zijn eerste wedstrijd na een voortreffelijke serie van tien overwinningen op rij. Barendrecht pakte de drie punten in eigen huis (2-1). De Spartanen staat nog altijd op een ruime voorsprong (10 punten) als het gaat om de strijd om de titel en het is niet de verwachting dat de ploeg nu opeens punten zal verspelen, dit zeker niet in eigen huis. De competitie heeft echter laten zien dat er veel ploegen zijn die kunnen zorgen voor een stunt. Opvallend detail is wel dat SteDoCo de eerste wedstrijd van Sparta Nijkerk wist te winnen (1-0), Doelpuntenmaker was toen Benjamin van Wanrooij.

Harkemase Boys heeft een lange reis voor de boeg om drie punten bij te kunnen schrijven aan het totaal. De vereniging uit Friesland moet zaterdag aantreden in Zeeland tegen Hoek. De nummer drie stuit dus op de ploeg die momenteel de vijfe plaats bezet. Harkemase Boys zal met een uitermate goed gevoel terugkijken om de eerste wedstrijd tegen de Zeeuwen. In eigen huis werd met 6-0 gewonnen waarbij na 45 minuten voetbal al een tussenstand bereikt was van 4-0. Robert Stelpstra was toen goed voor twee treffers. Tel daarbij op dat de Friezen de laatste drie wedstrijden wisten te winnen van VVOG, ONS Sneek en VVSB zodat het goede gevoel waarschijnlijk nog iets beter zal zijn. Hoek kan echter ook terugkijken op een goed resultaat in de laatste twee thuiswedstrijden, VVOG werd met 6-0 verslagen en SteDoCo met 5-2. Een doelpuntrijk duel ligt dan ook wel een beetje voor de hand komende zaterdag.

Overige wedstrijden:
Excelsior’31 – VVOG
Ter Leede – Barendrecht
DOVO – ODIN’59
Jong Almere City – G.O.E.S.
ONS Sneek – FC Lisse

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag