Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG| Reikhalzend uitkijken naar de Veluwse derby DVS’33 – VVOG en de topper in Nijkerk

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG| Reikhalzend uitkijken naar de Veluwse derby DVS’33 – VVOG en de topper in Nijkerk

Speelronde tien van de Derde Divisie bevat wederom enkele wedstrijden waar de liefhebber van deze competitie zich op kan verheugen. In Ermelo staat de Veluwse derby op het programma tussen DVS’33 en VVOG, het verschil op de ranglijst tussen deze twee ploegen is aanzienlijk, maar dat zegt meestal niet zoveel als deze twee ploegen tegenover elkaar staan. In Nijkerk stuit koploper Sparta op Harkemase Boys, de nummer één dus tegen de nummer vier.

DVS’33 wist in acht wedstrijden elf punten meer te verzamelen dan de komende tegenstander uit Harderwijk. Kijkend naar de resultaten in het seizoen 2018/2019 slaat de weegschaal echter door naar de andere kant. VVOG won destijds in eigen huis met 2-0 van DVS’33 door doelpunten van Rihairo Meulens en de nu bij DOVO spelende Pernelly Biya en in Ermelo werd afgesloten met 1-1. VVOG is de laatste drie wedstrijden ongeslagen, een goede serie nadat het daarvoor veelvuldig als verliezer van het veld moest stappen. DVS’33 doet zoals verwacht weer mee om de bovenste plaatsen op de ranglijst, de laatste twee wedstrijden werden winnend afgesloten op bezoek bij Excelsior’31 (1-3) en ONS Sneek (1-2).

Sparta Nijkerk en Harkemase Boys waren recent nog actief in de strijd om de KNVB Beker. Eerstgenoemde ploeg rekende in eigen huis af met Fortuna Wormerveer (5-2) en Harkemase Boys ging strijdend ten onder tegen FC Groningen (1-2). Het is zaterdag voor de ploeg uit Friesland aanhaken of voorlopig even afhaken in de strijd bovenin. Sparta Nijkerk wist vier punten meer bijeen te sprokkelen dan de komende tegenstander waardoor een nederlaag voor Harkemase Boys een grote streep door de rekening zou zijn. Harkemase Boys wist zich in de voorgaande speelronde te revancheren voor de eerdere grote thuisnederlaag tegen ODIN’59 (0-6), DOVO werd door de Friezen in eigen huis verslagen in een uitermate vermakelijk duel (4-3). Het al genoemde ODIN’59 werd recent wel in eigen huis verslagen door Sparta Nijkerk (1-2) dat daardoor toch licht als favoriet aan deze topper zal beginnen.

Hekkensluiter ONS Sneek wacht nog altijd op zijn eerste overwinning van het seizoen en moet het nu opnemen tegen VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout wist een mooie serie neer te zetten. Op 24 augustus 2019 verloor het voor het laatst een competitiewedstrijd, uit bij Ter Leede werd het 2-0. Vervolgens werd er niet meer verloren maar noteerde men vier puntendelingen en drie overwinningen. In de vorige speelronde leek deze fraaie serie te stoppen voor VVSB, maar aan de hand van Felitciano Zschusschen werd in het laatste half uur van de wedstrijd tegen SteDoCo de achterstand van 3-0 omgebogen naar 3-3.

Overige wedstrijden:
FC Lisse – Ter Leede
DOVO – Barendrecht
Jong Almere City – Ajax
G.O.E.S. – SteDoCO

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag