vrijdag, april 16, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Ondanks afgelastingen toch nog fraaie affiches

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Ondanks afgelastingen toch nog fraaie affiches

Een voorbeschouwing schrijven en niet weten of de wedstrijden die nu nog op het programma staan ook daadwerkelijk gespeeld gaan worden blijft een wat vreemde bezigheid. Kijkend op de vrijdagavond naar teletekst staan er nog slechts zes wedstrijden op het programma, drie werden er al afgelast vanwege het coronavirus waaronder de derby tussen DVS’33 en VVOG. Lijstaanvoerder SteDoCo komt wel in actie, de ploeg moet op bezoek bij hekkensluiter G.O.E.S. en de huidige nummer twee Excelsior’31 ontvangt ODIN’59.

- Advertentie -

G.O.E.S. dat in vier wedstrijden geen enkel punt wist te pakken wist dinsdag wel indruk te maken in de strijd om de KNVB Beker. De Zeeuwse ploeg werd na een lange penaltyreeks uitgeschakeld door ODIN’59, dit nadat het scorebord na iets meer dan 120 minuten voetbal de stand van 1-1 aangaf. G.O.E.S. begint komende zaterdag pas aan zijn tweede thuiswedstrijd, de laatste drie duels werden gespeeld op vreemde bodem. De eerste wedstrijd op eigen grond was geen succes. DVS’33 wist in de openingswedstrijd van het seizoen direct hard uit te halen (1-5). SteDoCo wist zich dinsdag in het bekertoernooi tegen FC Lisse (0-3) te revancheren voor de recente nederlaag in de competitie. De koploper verloor toen op eigen veld met 1-3 van Excelsior’31. Op papier zou het een zogenoemd ABC-tje moeten zijn voor SteDoCo in Zeeland, maar de bekerwedstrijd zal het vertrouwen van de nummer achttien goed gedaan hebben.

Het uitstekend presterende Excelsior’31 ontvangt ODIN’59. Vorig seizoen wist laatstgenoemde club zes punten te pakken tegen de ploeg uit Rijssen, maar dit seizoen staat de vlag er toch wat anders voor. De thuisploeg wist in vier wedstrijden tien punten te pakken, de tegenstrever van komende zaterdag deed het beduidend minder. ODIN’59 pakte drie punten uit drie wedstrijden. Opvallend daarbij is dat het allemaal thuiswedstrijden betrof, zaterdag speelt men dus het eerste uitduel van dit seizoen. ODIN’59 wist zich deze week te plaatsen voor de eerste ronde van de KNVB Beker, maar Excelsior’31 werd op eigen veld uitgeschakeld door Groene Ster. Voor de vereniging uit Rijssen dus een mooie kans op revanche waarbij een overwinning ook nog eens zal betekenen dat men bovenaan mee blijft draaien.

De competitie is pas aanbeland bij speelronde zes , maar de druk op Hoek zal toch wel wat toenemen

In Woerden staan twee ploegen tegenover elkaar waarvan waarschijnlijk voor de start van het seizoen gezegd zou zijn dat de plaats op de ranglijst omgedraaid zou zijn. Het naar de Derde Divisie gepromoveerde Sportlust’46 is terug te vinden op de vierde plaats met negen punten uit vier wedstrijden, een start waar menigeen jaloers op zou zijn. Hoek daarentegen is slechts twaalfde met vijf punten uit vijf wedstrijden. Vorige week ging de Zeeuwse formatie op eigen veld onderuit tegen de amateurs van Ajax (3-5), dit terwijl de Amsterdammers de wedstrijd daarvoor ongenadig hard onderuit gingen in Veenendaal tegen DOVO (11-0). De competitie is pas aanbeland bij speelronde zes, maar de druk op Hoek zal toch wel toenemen, een nederlaag zal koste wat het kost voorkomen moeten worden om een niet al te grote achterstand op de lijstaanvoerder op te lopen. Al met al een mooi affiche waarbij nu al voldoende druk op zal staan.

Staphorst wist zaterdag voor een grote stunt te zorgen in de strijd om de KNVB Beker. De ploeg won met liefst 5-2 van het een divisie hoger spelende ASWH. Grote man aan de zijde van Staphorst was Mike Reuvers die liefst vier keer het net van de tegenstander wist te vinden. De promovendus snakte naar een goed resultaat na de drie opeenvolgende nederlagen in de Derde Divisie. Zaterdag is het dus echt tijd om weer punten te verzamelen in competitieverband en dat moet dan gebeuren tegen FC Lisse. In de beker ging het hard onderuit tegen SteDoCo (0-3), maar in de competitie wist het Sparta Nijkerk te verslaan met duidelijke cijfers (4-1). De nummer tien ontvangt dus de nummer acht waarbij de twee ploegen waarschijnlijk geen genoegen gaan nemen met een punt.

Ter Leede kent een moeizame start van het seizoen met slechts één punt uit vier wedstrijden. Zaterdag mag het in eigen huis op jacht naar de eerste overwinning tegen Barendrecht, maar de voortekenen zijn niet al te best voor de ploeg uit Sassenheim. Barendrecht heeft na vier wedstrijden acht punten en als men kijkt naar de onderlinge resultaten van vorig seizoen slaat de weegschaal toch echt uit naar de uitspelende formatie. Barendrecht was in het seizoen 2019/2020 twee keer te sterk voor Ter Leede (0-3) en (4-1).

De laatste wedstrijd van speelronde zes is die tussen Ajax en VVSB, aftrap 18:00 uur op sportpark De Toekomst. De ploeg uit Noordwijkerhout is dit seizoen nog ongeslagen in competitieverband, maar van de vier wedstrijden werden er drie gelijk gespeeld. De laatste was in Ermelo tegen DVS’33 (2-2). Ajax heeft ook zes punten maar haalde deze punten bij elkaar door twee overwinningen te boeken, waarbij die van vorige week uit bij Hoek (3-5) de meest verrassende was. Grote man in deze wedstrijd was Ricardo Fransberg, die goed was voor drie treffers. Ajax blijft een moeilijk te peilen ploeg, de ene speelronde 11-0 verliezen van DOVO en daarna winnen bij een beoogde topploeg uit de Derde Divisie. Vorig seizoen speelde Ajax in eigen huis 2-2 van VVSB en won het uit met 2-3.

Zondagochtend is op de website van Voetbal247 een uitgebreid verslag te lezen van de navolgende wedstrijden:
Excelsior’31 – ODIN’59
G.O.E.S. – SteDoCo

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..