zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag: Is SteDoCo in staat om te stunten...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag: Is SteDoCo in staat om te stunten tegen Sparta Nijkerk en weet DVS’33 zich te herstellen?

Sparta Nijkerk begint als trotse lijstaanvoerder aan de zevende speelronde van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Dit met de maximale score van vijftien punten uit vijf gespeelde wedstrijden. De ploeg van trainer/coach Eric Speelziek moet op bezoek bij SteDoCo dat de laatste twee duels winnend af wist te sluiten. De vraag is dan of SteDoCo kan doen wat dit seizoen nog geen enkel team lukte in de competitie, punten pakken tegen de promovendus uit Nijkerk. Concurrent DVS’33 moet naar Friesland om de drie punten veilig te stellen, de nummer drie van de ranglijst stuit dan op hekkensluiter ONS Sneek.

SteDoCo kende een uitermate moeizame start van het seizoen 2019/2020. Na vier wedstrijden had het slechts één punt, maar vervolgens leek trainer Frans Adelaar wel de juiste samenstelling te hebben gevonden. Er werd achtereenvolgens gewonnen van VVOG (2-0) en Barendrecht (0-3). Recent liet aanvaller Wesley Meeuwsen (foto) tegenover Voetbal247 zijn licht schijnen over de huidige situatie bij SteDoCo.  ,,Iedereen weet nu van elkaar wat zijn kwaliteiten zijn en dat lijkt zich uit te betalen als je kijkt naar de resultaten in de laatste twee wedstrijden. We trainen hard en iedereen zie je fitter worden.” Sparta Nijkerk zal naar verwachting de handen vol hebben aan SteDoCo, een spannende wedstrijd ligt dan ook in de lijn der verwachtingen.

Harkemase Boys is een weekje vrij, maar de nummer drie DVS’33 komt zaterdag wel in actie. De vereniging uit Ermelo moet op reis naar Friesland waar het de confrontatie aan moet gaan met ONS Sneek, de nummer zeventien op de ranglijst. ONS Sneek wist pas drie punten te pakken. Deze teleurstellende prestatie heeft vooral te maken met het feit dat het al meerdere keren in de slotfase punten verspeelde. Verdediger Oege-Sietse van Lingen (foto) sprak daar deze week in een uitgebreid interview ook al over. ,,We hebben nu drie punten uit vijf wedstrijden, dit hadden er gewoon tien kunnen zijn”, aldus de speler van ONS Sneek. Tegenstander DVS’33 verloor zaterdag van Sparta Nijkerk en het moet daarom op jacht naar de drie punten.

Hoek speelde één wedstrijd meer dan de koploper en heeft momenteel een achterstand van drie punten op de hoogste positie van de Derde Divisie. Zaterdag komt DOVO op bezoek dat al weer de derde uitwedstrijd op rij moet spelen. De voorgaande twee duels werden verloren van DVS’33 (2-1) en Jong Almere City (4-2). De vereniging uit Veenendaal kent een teleurstellende start van het seizoen met vier punten uit vijf wedstrijden is het terug te vinden op de twaalfde plaats met een opvallend doelsaldo van 14-16. Hoek verloor vorige week van VVSB (3-2), dit na een dramatisch eerste half uur van de Zeeuwse formatie waar het drie treffers toe moest staan. De twee ploegen moeten dus op jacht naar een zege wat wel eens een doelpuntrijk duel op zou kunnen leveren.

Overige wedstrijden:
Ajax (am) – VVSB
Excelsior’31 – Ter Leede
FC Lisse – Jong Almere City
ODIN’59 – G.O.E.S.
VVOG – Barendrecht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD