zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Benutten Harkemase Boys en Sparta Nijkerk de...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Benutten Harkemase Boys en Sparta Nijkerk de kans om DVS’33 te passeren?

DVS’33 wist in de voorgaande speelronde de koppositie te veroveren in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Ermelo geniet nu van een weekje rust en dat geeft Harkemase Boys en Sparta Nijkerk de kans om zich weer naast of boven de lijstaanvoerder te nestelen. De ploeg uit Friesland krijgt ODIN’59 op bezoek en Sparta Nijkerk neemt het op het eigen sportpark op tegen de amateurtak van Ajax.

Harkemase Boys was vorige week vrij en kreeg daarom niet direct te kans om zich te revancheren voor het tegenvallende resultaat tegen Ajax (0-0). Zaterdag staat de huidige nummer drie van de ranglijst tegenover de nummer vier ODIN’59. Laatstgenoemde ploeg is de laatste vijf wedstrijden ongeslagen, hierbij is de bekerwedstrijd tegen Barendrecht meegerekend. In speelronde zeven rekende men zonder al te veel moeite af met G.O.E.S, dit mede door twee doelpunten van Thom de Vries (foto) (5-1). Als we kijken naar de confrontaties tussen de twee ploegen van het voorgaande seizoen spreken de resultaten duidelijk in het voordeel van ODIN’59 dat de beiden wedstrijden winnend af wist te sluiten. Harkemase Boys heeft de kans om de lijstaanvoerder te passeren, maar stuit dus wel op een van de sterkere ploegen van de competitie. Een spannend duel ligt dan ook in de lijn der verwachtingen.

Sparta Nijkerk stond op 5 oktober 2019 voor de eerste keer dit seizoen met lege handen nadat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. De promovendus verloor zaterdag van SteDoCo (1-0) nadat het daarvoor vijf wedstrijden wist te winnen. Benjamin van Wanrooij was de maker van de beslissende treffer voor de nummer acht op de ranglijst. Sparta Nijkerk stuit zaterdag op de amateurs van Ajax die terug te vinden zijn op plaats vijftien met vijf punten uit zes gespeelde wedstrijden. De Amsterdammers hebben ondanks de lage klassering recent al laten zien dat er echt rekening gehouden moet worden met deze ploeg. Recent wist het één punt te pakken tegen Harkemase Boys (0-0) en vorige week leek het op weg naar een verrassende zege tegen VVSB, in de slotfase verspeelde men echter alsnog de zege en moest men genoegen nemen met een puntendeling (2-2).

Barendrecht ontvangt Hoek en daarmee staan er twee ploegen tegenover elkaar die de laatste twee wedstrijden in competitieverband verloren. De thuisploeg moest zijn meerdere erkennen in VVOG (4-2) en SteDoCo (0-3) en de Zeeuwse formatie ging onderuit tegen DOVO (1-3) en VVSB (3-2). Het verschil op de ranglijst is slechts drie punten waardoor een zege voor de twee ploegen eigenlijk een must is, Hoek zou dan weer aan kunnen sluiten bij de top van het klassement en Barendrecht hoeft voorlopig niet meer naar onderen te kijken.

Overige wedstrijden:
FC Lisse – ONS Sneek
DOVO – Ter Leede
G.O.E.S – Excelsior’31
Jong Almere City – SteDoCO
VVSB – VVOG

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD