donderdag, februari 25, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Alles is anders, maar er blijven wedstrijden...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Alles is anders, maar er blijven wedstrijden waar iedereen naar uit kijkt

In de aanloop naar de tweede speelronde werd maar weer eens duidelijk dat er dit seizoen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal ook veel onzeker zal zijn. In Woerden werd recent de wedstrijd tussen Sportlust’46 en ODIN’59 uitgesteld vanwege een corona besmetting bij een selectiespeler van de thuisploeg. Tel daar nog eens bij op dat supporters van de uitspelende clubs vaak niet meer welkom zijn bij wedstrijden en je hebt een hele andere competitie dan we als voetbalfan gewend waren. Ondanks alles zijn er toch wedstrijden waar iedereen naar uit zal kijken, wat te denken van BarendrechtSparta Nijkerk, FC Lisse – VVSB en DVS’33 – Excelsior’31?

DVS’33, de eerste lijstaanvoerder van het seizoen 2020/2021, ontvangt op het eigen sportpark Excelsior’31 nadat het de eerste wedstrijd met overtuigende cijfers wist te winnen van G.O.E.S. (1-5). Met de ploeg uit Rijssen staat er nu echter een hele andere tegenstander aan de andere zijde van het speelveld. Excelsior’31 pakte in de eerste wedstrijd één punt tegen FC Lisse (1-1), maar vooral de resultaten van het voorgaande seizoen zullen de uitspelende ploeg vertrouwen geven op een goed resultaat in Ermelo. Op 8 februari 2020 wist Excelsior’31 namelijk met 0-3 te winnen van DVS’33, dit destijds door doelpunten van Reinders, Veltkamp en Penterman. In dat seizoen ging echter wel de thuiswedstrijd verloren (1-3).

De ploeg die net de nummer één positie niet op kon eisen na één speelronde, Sparta Nijkerk, gaat op bezoek bij Barendrecht. Laatstgenoemde formatie leek in Veenendaal tegen DOVO op weg naar de eerste driepunter, maar daar stak Kai Huisman in de absolute slotfase alsnog het spreekwoordelijke stokje voor (1-1). Barendrecht uit zal geen eenvoudige klus zijn voor Sparta Nijkerk dat veel indruk maakte in de wedstrijd tegen promovendus ACV (4-0). Van de komende tegenstander mag verwacht worden dat het meer aanspraak kan maken op een goed resultaat tegen de Spartanen. Vorig seizoen ging de formatie uit Nijkerk met 2-1 onderuit bij Barendrecht waardoor men nu zeker gewaarschuwd zal zijn.

Barendrecht uit zal geen eenvoudige klus zijn voor Sparta Nijkerk

In de door mij ingevulde lijst voor de Glazen Bol-competitie van Voetbal247 voor de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal was er vooral kritiek op de plaats waar ik SteDoCo aan het einde van het seizoen noteerde, te weten nummer negen. De eerste speelronde had de ploeg niet al te veel moeite met de zaterdagamateurs van Ajax (4-1) waarbij Joran Schröder tekende voor de eerste treffer van het seizoen in de Derde Divisie.Nu moet er in de uitwedstrijd tegen ACV een vervolg gegeven worden aan de goede start, Dit terwijl de ploeg uit Assen weinig kans had een week geleden in de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk (4-0). De vraag is of ACV de doelpuntenmachine van SteDoCo weet te stoppen, laatstgenoemde formatie was in de twee officiële wedstrijden goed voor veertien doelpunten. In de strijd om de KNVB Beker werd namelijk met 10-0 afgerekend met Den Hoorn.

Speelronde twee kent ook een Bollenstreekderby. FC Lisse is de gastheer en zal strijden om de punten met VVSB. De twee ploegen wisten beiden een punt te pakken in de eerste speelronde, maar men zal daar met een totaal ander gevoel op terug kijken. FC Lisse leek drie punten bij te mogen schrijven in Rijssen, maar in de blessuretijd bepaalde Jamarro Diks de eindstand alsnog op 1-1. Het tegenovergestelde was het geval voor VVSB, er werd thuis één punt gepakt tegen Hoek door een treffer van Mathieu van den Assem in de 97ste minuut ! Resultaten in het verleden geven geen garantie voor komende zaterdag, maar vorig seizoen won VVSB in een doelpuntrijke wedstrijd in en tegen Lisse (2-4).

Resultaten in het verleden geven geen garantie voor komende zaterdag

Harkemase Boys ontvangt DOVO en Hoek mag thuis aantreden tegen VVOG. Verder staan nog op het programma StaphorstG.O.E.S. en Ajax (am)Ter Leede.

Verslaggevers van Voetbal247 zijn zaterdag op bezoek bij:
FC Lisse – VVSB
Harkemase Boys – DOVO

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments