Volg ons

Derde Divisie

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Koplopers Quick Boys en Noordwijk op vreemde bodem op jacht naar zege

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Koplopers Quick Boys en Noordwijk op vreemde bodem op jacht naar zege

In de voorgaande speelronde waren alle ogen gericht op de topper tussen Noordwijk en Quick Boys. Door de puntendeling (1-1) kwamen concurrenten DVS’33 en Hoek weer een stukje dichterbij het ongeslagen duo waardoor de spanning nog meer toe zal nemen. In speelronde vijftien staan voor de twee lijstaanvoerders uitwedstrijden op het programma. Noordwijk moet op bezoek bij ONS Sneek en Quick Boys speelt in Amsterdam tegen De Dijk. Achtervolgers Hoek en DVS’33 ontvangen in eigen huis respectievelijk Achilles’29 en SteDoCo.

Op het eerste gezicht heeft Quick Boys een minder zware opdracht te vervullen dan Noordwijk. De ploeg uit Katwijk treft in De Dijk een ploeg die momenteel terug te vinden is op de zeventiende plaats met slechts zes punten uit veertien gespeelde wedstrijden. De ploeg wist echter in de voorgaande speelronde wel af te rekenen met ASWH (1-4). Dit mede door drie doelpunten van Mick Christophersen en het uitstekende spel van Kubilay Köylü (foto) die door de bezoekers van onze website werd uitgeroepen tot speler van de week. Voor de puntendeling tegen Noordwijk wist Quick Boys zes punten te pakken door overwinningen op Achilles’29 (6-0) en Harkemase Boys (1-4).

ONS Sneek ontvangt zaterdagmiddag om 15:00 uur Noordwijk. De ploeg uit Friesland is de huidige nummer elf van de competitie met negentien punten uit veertien wedstrijden. De thuisploeg is bezig aan een slechte reeks in de Derde Divisie. De laatste drie wedstrijden werden verloren tegen VVOG, DOVO en Hoek. Opvallend is echter dat het tot op heden slechts zestien treffers moest incasseren in de competitie. Noordwijk verloor dit seizoen nog geen wedstrijd in de Derde Divisie en het wist de laatste uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen af te sluiten met een kleine zege (1-2).

Hoek stuit zaterdag op de nummer zestien Achilles’29. Niet alleen het verschil op de ranglijst is groot, maar de promovendus heeft dit seizoen van het sportpark Denoek een onneembare vesting gemaakt. De ploeg van trainer/coach Dennis de Nooijer verloor nog geen wedstrijd in eigen huis. De laatste vier thuiswedstrijden werden afgesloten met een zege. Het nog ongeslagen Quick Boys kwam in september ook niet verder dan een puntendeling tegen Hoek (3-3). Net zoals voorgaande week ook nu weer aandacht voor Kyle Doesburg, de aanvaller wist in de voorgaande drie wedstrijden het net van de tegenstander te vinden. In totaal was hij goed voor vier doelpunten in de wedstrijden tegen ODIN’59, SJC Noordwijk en ONS Sneek. Tegenstander Achilles’29 kreeg in de laatste twee confrontaties tien doelpunten tegen, waarvan zes tegen Quick Boys.

In Ermelo moet DVS’33 zaterdagmiddag aantreden tegen SteDoCo, dus de nummer drie tegen de nummer zes. het verschil tussen de ploegen is slechts vier punten. Het verschil werd de voorgaande speelronde groter doordat de promovendus de uitwedstrijd verloor van Harkemase Boys (2-0). Ondanks deze nederlaag kan SteDoCo nu al terugkijken op een goed half jaar in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal met nu al 24 punten. DVS’33 moet de drie punten pakken om Noordwijk en Quick Boys in het zicht te blijven houden. De laatste drie thuiswedstrijden werden door DVS’33 gewonnen waarbij de 9-1 tegen FC Lisse de absolute uitschieter was.

Hekkensluiter Eemdijk nam donderdag afscheid van hoofdtrainer Hans van Arum. De vraag is dan natuurlijk direct of deze beslissing van het bestuur het gewenste schokeffect zal brengen dat de club nodig heeft om uit de degradatiezorgen te komen. Zaterdag komt DOVO op bezoek dat sinds eind oktober aan een uitstekende reeks bezig is. De ploeg uit Veenendaal wist de laatste vier wedstrijden te winnen en dat was niet van de minste teams uit de afdeling, zo werd onder andere DVS’33 (4-2) en SteDoCo aan de zegekar gebonden. Eemdijk verloor de laatste vier duels. De laatste punten werden gepakt op 27 oktober in eigen huis tegen De Dijk (6-2).

FC Lisse moet op jacht naar punten tegen ASWH. De thuisploeg pakte negen punten uit de laatste drie wedstrijden. Het boekte overwinningen op Achilles’29, Eemdijk en Jong FC Groningen. ASWH wist daarentegen de laatste zes duels niet te winnen. Uit deze wedstrijden haalde het twee punten, opvallend is dat daar wel een puntendeling bij zat tegen Noordwijk.

Verder staan de confrontaties ODIN’59Ajax, Jong FC GroningenHarkemase Boys en SJCVVOG op het programma.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie