dinsdag, maart 9, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Is Noordwijk in staat om aanval van DVS'33...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Is Noordwijk in staat om aanval van DVS’33 af te slaan?

Speeldag 21 bestaat zoals altijd uit negen wedstrijden, zaterdag zal de aandacht van het merendeel van de volgers van de Derde Divisie echter gericht zijn op de kraker tussen DVS’33 en Noordwijk. De vraag is of de ploeg uit Ermelo de lijstaanvoerder kan verslaan waardoor de titelstrijd weer helemaal open zou zijn en andere clubs Noordwijk nog beter in het zicht kunnen krijgen. De nummer drie Hoek, dat in punten gelijk staat met DVS’33, ontvangt op het eigen sportpark FC Lisse.

- Advertentie -

Vier weken geleden leek DVS’33 af te haken in de strijd om de titel in de Derde Divisie nadat het hard onderuit ging tegen het beloftenteam van FC Groningen (4-0). Door de recente nederlaag van Noordwijk in eigen huis tegen SteDoCo (0-1) en de drie opeenvolgende zeges van DVS’33 is de kans reëel dat laatstgenoemde ploeg zich toch weer volop zal mengen in de strijd om de eerste plaats. Een thuiszege op de lijstaanvoerder is dan wel noodzakelijk. Aan het einde van de maand januari won DVS’33 thuis met fraaie cijfers van Quick Boys (3-0) en heeft het tijdens de competitie laten zien dat het thuis zeer sterk voor de dag komt.  Dit seizoen stonden de twee ploegen al één keer tegenover elkaar, destijds in Noordwijk. De huidige nummer één had  toen weinig moeite om de drie punten te pakken (5-0), waarbij na vijfenveertig minuten de tussenstand van 4-0 al op het scorebord stond. Voor de ploeg uit Ermelo is het dus erop of eronder, een zege zal inhouden dat de titel weer bereikbaar is en een nederlaag kan fataal zijn.

(Westdijk was in de eerste confrontatie goed voor drie treffers)

Hoek zit zaterdag in de wachtkamer, maar een overwinning op FC Lisse is noodzaak voor de ploeg om stiekem te kunnen blijven dromen over een titel. De promovendus staat na twintig wedstrijden op zes punten achterstand op Noordwijk. In september won FC Lisse de onderlinge confrontatie van Hoek met 3-2, De winnende treffer kwam destijds op naam van Bas Buimer in de 76ste minuut. FC Lisse is terug te vinden op de achtste plaats op een afstand van negen punten op Hoek. Een nederlaag van Noordwijk tegen DVS’33 zal op het verlanglijstje staan van Hoek, maar zoals al eerder aangegeven is dit alleen nuttig indien de ploeg zelf de drie punten binnen weet te slepen.

Quick Boys is momenteel bezig aan een dramatische reeks. De ploeg uit Katwijk ging drie keer achter elkaar onderuit. Het verloor respectievelijk van Jong Groningen (0-2), DVS’33 (3-0) en van Hoek (1-2). Tegenstander Ajax zaterdag kan terugkijken op een betere periode. In de laatste drie wedstrijden werden zeven punten bijeen gesprokkeld waardoor men afstand wist te nemen van plaats vijftien. De voorsprong op het daar bivakkerende SJC Noordwijk is nu acht punten. Om aan te blijven haken bij de top drie is een zege broodnodig voor Quick Boys. De thuiswedstrijd in Katwijk werd met 5-1 gewonnen van Ajax. Opvallend detail in dat duel was dat de Amsterdammers twee keer verantwoordelijk waren voor een eigen doelpunt.

SteDoCo krijgt zaterdag ASWH op bezoek. Joran Schröder (foto) van de ploeg uit Hoornaar zal met veel plezier terugkijken naar het eerste treffen tussen de twee ploegen. Hij wist toen het duel om te draaien van een achterstand (2-1) naar een zege (2-3). In het laatste half uur van de wedstrijd passeerde hij twee keer de sluitpost van ASWH. Kijkend naar de ranglijst is er een verschil van dertien punten in het voordeel van SteDoCo dat slechts twee punten achterstand heeft op de nummer twee in de stand (DVS’33). SteDoCo wist de laatste vijf wedstrijden te winnen waaronder tegen Noordwijk (0-1).

In de kelder van de Derde Divisie is ook voldoende spanning aanwezig. ONS Sneek, staande op de ‘veilige’ veertiende plaats krijgt Eemdijk op bezoek. Martijn Barto was dit seizoen goed voor de winnende treffer voor de ploeg uit Sneek in de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter (0-1). Eemdijk verloor zijn laatste vier wedstrijden, maar daar valt wel wat over te zeggen. Drie van de vier tegenstanders kwamen uit de huidige top 3 van het klassement, Noordwijk, DVS’33 en Hoek. Voor ASWH lijkt er dit seizoen niet veel aan de hand te zijn na twintig speeldagen, Met 26 punten heeft men een voorsprong van elf punten op de nummer vijftien SJC Nooordwijk. Laatstgenoemde ploeg moet op het eigen sportcomplex aantreden tegen concurrent Achilles’29. De nummer vijftien dus tegen de nummer zestien. Het verschil tussen de twee ploegen is zes punten, maar de vereniging uit Groesbeek zal zich vooral richten op de nummer zeventien en achttien die beiden slechts drie punten meer bezitten. Belangen dus alom bij dit duel die in de heenronde van de competitie werd gewonnen doorn SJC Noordwijk (2-4).

Overige wedstrijden:
ODIN’59 – DOVO
VVOG – Harkemase Boys
Jong Groningen – De Dijk

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES