zaterdag, maart 25, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Derby in Noordwijk en grote belangen bij confrontatie...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Derby in Noordwijk en grote belangen bij confrontatie tussen Quick Boys en Hoek

Speelronde achttien van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal bevat enkele in het oog springende confrontaties. De koploper Noordwijk speelt tegen plaatsgenoot SJC en achtervolger Quick Boys krijgt nummer drie Hoek op bezoek. Degradatiekandidaten De Dijk en Achilles’29 stuiten op het eigen sportpark op respectievelijk ONS Sneek en VVOG terwijl concurrent Eemdijk de confrontatie aan moet gaan in Ermelo met DVS’33.

Laatstgenoemde ploeg kon toch wel als de verliezer van speelronde zeventien gezien worden. Door de grote nederlaag tegen Jong FC Groningen konden de titelaspiraties voorlopig in de ijskast gezet worden. Bij het resultaat moet wel de kanttekening geplaatst worden dat de voorzitter van DVS’33 na afloop sprak over competitievervalsing, de tegenstander verscheen aan de aftrap met enkele spelers die al ervaring op hadden gedaan in de Eredivisie. Zaterdag staat dus de confrontatie met Eemdijk op het programma, deze tegenstander staat niet alleen veel lager op de ranglijst dan DVS’33, maar de eerste wedstrijd tussen de twee ploegen eindigde dit seizoen in een 0-9 overwinning voor de huidige nummer vier van de ranglijst. Gezien de statistieken zou een overwinning van DVS’33 een ‘zekerheid’ moeten zijn, maar in deze competitie hebben al meerdere ploegen voor verrassingen kunnen zorgen.

Pilon was in de eerdere confrontatie met Eemdijk goed voor drie treffers

Noordwijk is zoals bekend nog altijd de lijstaanvoerder in de Derde Divisie, momenteel met een voorsprong van twee punten op Quick Boys. Eerstgenoemde ploeg treft plaatsgenoot SJC waar het in de eerste helft van het seizoen met 1-3 van wist te winnen. Eemdijk werd in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met dezelfde cijfers verslagen waardoor de nummer één van de competitie terug kan kijken op een goede hervatting van het seizoen. SJC deed het minder goed, deze formatie ging op eigen veld onderuit tegen ASWH (0-3). Het grootste nieuws vanuit Noordwijk was toch wel dat Roy Rondeltap (foto) bezig is aan zijn laatste maanden als doelman van de ploeg. Hij zal komend seizoen elders onder de lat staan.

In Katwijk staat zonder twijfel de meest aansprekende wedstrijd van de Derde Divisie op het programma. Quick Boys, te vinden op de tweede plaats, zal als gastheer optreden voor Hoek dat één plaats lager te vinden is. Het verschil tussen de twee ploegen is vier punten in het voordeel van de thuisploeg. De belangen zijn groot, Quick Boys kan zich in de strijd om de titel geen puntenverlies veroorloven en Hoek kan bij een overwinning echt mee gaan doen om de eerste plaats in de competitie. Hoek won in de voorgaande speelronde, onder de nieuwe trainer, met 4-0 van Harkemase Boys. Kyle Doesburg was in dit duel goed voor twee treffers en werd door de bezoekers van Voetbal247 verkozen tot speler van de week. Quick Boys won de op papier lastige uitwedstrijd tegen ONS Sneek (0-2). Dit met onder andere één doelpunt van Kay Tejan die recent aangaf dat hij de club aan het einde van het seizoen zal verlaten. Voor de winterstop eindigde het duel tussen Hoek en Quick Boys in 3-3. Regilio Vandepitte zorgde toen in de blessuretijd voor de gelijkmaker van Hoek.

De strijd om directe degradatie tegen te gaan ie er tevens een om van te smullen. De nummers zestien tot en met achttien wisten uit de eerste zeventien wedstrijden acht punten te pakken. De Dijk, de nummer zeventien treft in Amsterdam het vier plaatsen hoger bivakkerende ONS Sneek. Laatstgenoemde ploeg verloor de laatste zes wedstrijden in de competitie terwijl De Dijk van de vier recente duels er slechts één verloor. Dit jaar wist De Dijk verrassend één punt te pakken in Veenendaal bij DOVO (1-1). In Sneek won ONS de eerste confrontatie van dit seizoen met 3-1 van de tegenstander van deze zaterdag.

Waar Eemdijk al benoemd werd vanwege de wedstrijd tegen DVS’33 moet de andere degradatiekandidaat Achilles’29 in Groesbeek aantreden tegen VVOG. De thuisploeg is de rode lantaarndrager van de Derde Divisie en het pakte in de laatste drie wedstrijden één punt. Dit deed de ploeg uit Harderwijk ook. Indien we naar de recente vorm van beiden ploegen kijken is daar niet al te veel verschil in te zien. Op 29 september 2018 won VVOG de thuiswedstrijd van Achilles’29. Rihairo Meulens (foto) was toen goed voor twee treffers.

Overige wedstrijden:
Ajax (am) – FC Lisse
Harkemase Boys – DOVO
SteDoCO – ODIN’59
ASWH – Jong FC Groningen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD