woensdag, september 29, 2021
HomeHoofdklasseAchilles '29VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Blijven Noordwijk en Quick Boys ongeslagen en weet...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Blijven Noordwijk en Quick Boys ongeslagen en weet SJC stuntploeg ODIN’59 wel te stoppen?

Lijstaanvoerders Noordwijk en Quick Boys leverden in de voorgaande speelronde punten in tegen respectievelijk FC Lisse (1-1) en DOVO (1-1). Voor de twee nog altijd ongeslagen verenigingen in de Derde Divisie staat zaterdag een thuiswedstrijd op het programma. Noordwijk stuit op de huidige nummer vier Harkemase Boys en Quick Boys ontvangt de nummer acht van dit moment ASWH. Tevens staat er wederom een degradatiekraker op de rol, nummer achttien De Dijk speelt op eigen terrein tegen de nummer zeventien Achilles’29. Naast de voornoemde wedstrijden gaat vanzelfsprekend ook de nodige aandacht uit naar ODIN’59, de club die zich woensdag op de voetbalkaart wist te zetten na de fantastische bekerzege op FC Emmen (1-3). 

Topper in Noordwijk
Noordwijk kan zich weer volledig richten op de competitie nadat het dinsdag met opgeheven hoofd de strijd om de KNVB beker moest staken. FC Twente was in Enschede te sterk voor de ploeg uit de Derde Divisie (4-2), dit nadat de amateurclub eerder IJsselmeervogels en Sparta Rotterdam wist te elimineren. Harkemase Boys en Noordwijk kwamen elkaar voor de laatste keer in competitieverband tegen in het seizoen 2011/2012. Destijds werd in Noordwijk gelijkgespeeld (1-1) en pakte Harkemase Boys in eigen huis de drie punten. Momenteel staat laatstgenoemde ploeg vijf punten achter op de koploper van de Derde Divisie. Noordwijk hoopt zaterdag weer een beroep te kunnen doen op Denzel James die vanwege een blessure het speelveld dinsdag noodgedwongen  vroegtijdig moest verlaten. De aanvallend ingestelde speler bereikte recent een akkoord met Sparta Rotterdam om daar in de zomer van 2019 aan te sluiten.

Quick Boys
De ploeg uit Katwijk treft in speelronde elf een tegenstander die in de laatste twee uitwedstrijden geen punten wist te pakken. ASWH verloor vorige week met 4-2 van Harkemase Boys en eerder ook van laagvlieger Achilles’29 (2-1). Opvallend genoeg wist het onder andere wel de lastige uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen af te sluiten met een zege (0-1). Woensdag kwam ASWH nog in actie in de KNVB Beker, in de tweede ronde werd het uitgeschakeld door FC Utrecht (5-1).  Het voorgaande seizoen kwam Quick Boys niet verder dan een puntendeling tegen de komende tegenstrever (1-1). Het uitduel werd in dat seizoen wel gewonnen door de Katwijkers (0-1).

Subtopper
In Ermelo staan zaterdag om 14:3o uur de nummer drie DVS’33 en de nummer vijf Hoek tegenover elkaar. De twee ploegen wisten uit de eerste tien wedstrijden beiden negentien punten te pakken. DVS’33 wist echter aanzienlijk meer te scoren  dan de komende tegenstander, 39 om 22. De thuisploeg ging in speelronde tien onderuit tegen VVOG in de Veluwse derby en Hoek was te sterk voor de zaterdagamateurs van Ajax  (4-2). Opvallend detail is dat Hoek op 8 september 2018 voor de laatste keer een nederlaag moest slikken, destijds wist FC Lisse de promovendus te verslaan met 3-2. De daaropvolgende zeven wedstrijden sloot Hoek af met minimaal één punt. Een overwinning is voor beiden ploegen noodzaak om in het spoor te kunnen blijven van koplopers Noordwijk en Quick Boys.

Degradatiekraker
In Amsterdam is in speelronde elf sprake van een regelrechte degradatiekraker. De rode lantaarndrager De Dijk ontvangt Achilles’29 dat terug te vinden is op plaats zeventien. De Dijk pakte twee punten uit tien wedstrijden en de ploeg uit Groesbeek één punt meer. De ploegen mogen gezien de plaats op de ranglijst zeker niet verliezen en een overwinning zou de kans op overleven in de Derde Divisie groter maken. De Dijk ging recent hard onderuit tegen Eemdijk (6-2) en Achilles’29 verloor in eigen huis nipt van SteDoCo (0-1). De aftrap van het duel is om 17:00 uur.

Stuntploeg ODIN’59
Woensdag wist ODIN’59 vriend en vijand te verrassen door FC Emmen in Drenthe te elimineren in de strijd om de KNVB Beker. De vraag is nu of de ploeg in staat is om deze fantastische prestatie een goed gevolg te geven in de competitie. ODIN’59 speelt thuis tegen SJC Noordwijk dat de laatste vijf wedstrijden verloor, dit tevens met steeds minimaal vier tegentreffers. De stuntploeg uit Heemskerk wist in de laatste drie wedstrijden in de Derde Divisie echter ook geen enkel punt te pakken. De vraag is nu of de zege op de club uit de Eredivisie ODIN’59 op het goede spoor heeft gezet om ook in de competitie weer tot resultaat te komen of dat dit duel te veel energie heeft gekost om nu weer te presteren. Zaterdag om ongeveer 16:15 uur zullen wij het antwoord krijgen.

Overige wedstrijden:
Ajax (am) – Eemdijk
SteDoCo – DOVO
Jong Groningen – VVOG
ONS Sneek – FC Lisse

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD